[caption id="attachment_1930" align="alignnone" width="700"] Rökt makrill med rödbetor och kapris. Recept: Maud Onnermark, foto: Ulrika Pousette[/caption] I dag blir det en superenkel middag med rökt makrill. En av mina snabba middagsfavoriter, jag gillar bulgur och tycker om tugget. Här har jag smaksatt bulguren med inlagda rödbetor, lök och kapris och severar rökt makrill till Det går oerhört snabbt att laga till den här rätten. Bulguren kokar på 10–12 minuter och under tiden hinner jag hacka rödbetor, gurka och lök. Sedan blandar jag ner lite kapris och det blir så gott. Du kan servera rödbetsbulguren med rökt fisk eller en stekt köttbit. Servera gärna en klick yoghurt eller crème fraiche smaksatt med pepparrot. Här kommer receptet. Den här veckan lovar jag att lägga ut fler snabba vardagsrecept. Rödbetsbulgur med kapris och rökt fisk 4 portioner 6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl bulgur 3–4 inlagda rödbetor, ca 3 dl tärnade 1 dl hackad smörgåsgurka 1/2 gul lök 1 msk kapris 1/2 tsk salt nymald svartpeppar Tillbehör rökta makrillfiléer tjock yoghurt eller crème fraiche finriven pepparrot citronklyftor Gör så här 1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i bulguren. Koka 10–12 minuter under lock tills vätskan kokat in. 2. Hacka rödbetor, gurka och lök. Blanda hacket och kapris med bulguren, smaka av med salt och lite peppar. 3. Servera rödbetsbulguren med rökt fisk. Smaksätt gärna yoghurten med lite finriven pepparrot. Citronklyftor är också fint att servera till.