[caption id="attachment_2316" align="alignnone" width="700"] Mysfredag med bearnaisesås,biff, ugnsstekt potatis, sallad och gott rödvin. Foto: Ulf SvenssonSå var det fredag igen, jag tycker veckorna rusar fram i en rasande fart. Jag har världens roligaste jobb och den här veckan har det varit mycket jobb på redaktionen i Malmö. Vi har planerat för 2018 och idag är det kick-off för hela förlaget i Malmö. Fredag är ju dessutom veckans bästa mysdag och så ligger hela helgen framför en. En fin köttbit, bearnaisesås, ugnsstekt potatis är alltid gott och härligt till helgen. Här får du receptet på min lättgjorda bearnaisesås som det är mycket lätt att lyckas med. Hemligheten är att jag använder rumsvarmt smör. Du slipper smälta smör och såsen skär sig inte. Var bara lite försiktig när du har tillsatt äggulorna så att du inte har för hög värme när du vispar ihop till en tjock kräm. Sedan är det bara att tillsätta smöret klickvis under vispning. Tänk också på att du inte ska låta såsen kallna men du kan hålla den varm i ljummet vattenbad eller vid sidan om spisen. Ha en riktig skön fredagskväll!Biff med bearnaisesås -recept6 skivor hängmörad ryggbiff eller entrecôte, ca 1 kgolivolja2 tsk salt1 tsk nymald svartpeppar Bearnaisesås½ dl vitvinsvinäger½ dl vatten6 vitpepparkorn2 stjälkar av fransk dragoneller persiljestjälkar1 finhackad schalottenlök1 msk finhackad färsk franskdragon eller 1 tsk torkad3 stora äggulor150 g smör, rumsvarmtca 2 krm salt Tillbehör1 kg små fina potatisar2 msk olivoljasaltBlandad sallad med små tomater Gör så här1. Sätt ugnen på 250°. Borsta och skrubba potatisen väl. Halvera potatisarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. Blanda runt. Stek dem mitt i ugnen 20–25 minuter tills de har fin färg och är genomstekta.2. Bearnaisesås: Koka upp vinäger, vatten, vitpepparkorn, dragonstjälkar och lök i en liten kastrull. Koka ihop tills cirka 2 msk återstår. Sila av och spara vätskan. Häll tillbaks reduktionen i kastrullen och tillsätt äggulorna. Vispa samman över svag värme till en tjock kräm, gör det över vattenbad om du är ovan.3. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det rumsvarma smöret klickvis till en tjock sås. Smaka av med salt och hackad dragon och eventuellt någon droppe vinäger om du vill ha mer syra.4. Pensla biffarna med lite olivolja och grilla dem några minuter på var sida över het glöd eller i grillpanna. Salta och peppra under tiden.5. Servera biffarna nygrillade med bearnaisesåsen, potatisen och salladen.