[caption id="attachment_4490" align="alignnone" width="1024"] Rabarberkompott med vaniljglass och biscottismul. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Hoppas ni alla hade en trevlig Valborgsmässoafton. Själv var jag bjuden på middag. Vi fick nässelsoppa till förrätt, så gott och ger verkligen vårkänsla. Det var årets första för min del. Jag får ge mig ut plocka någon dag. Rabarber smakar vår Men något annat som också ger vårsmak är ju rabarber. I Skåne har de tittat upp men det är ju ett tag kvar i Norrland. Men det finns ju att köpa i butik också om man inte har egna. Det här är en enkel dessert att göra och har du inte vin kan du ju ta vatten i stället och lite rivet citron eller limeskal, det blir också gott. Jag serverar med vaniljglass och krossade italienska mandelskorpor, det blir supergott. [caption id="attachment_4489" align="alignnone" width="1024"] Rabarberstjälkar från butiken. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Rabarberkompott med vin Att låta rabarbern sjuda i vin ger extra god smak. Om du vill kan du blanda ner skivade jordgubbar i den kalla kompotten, det blir supergott. 6 portioner 400 g–500 g rabarber 1 1/2 dl vitt vin 1–1 1/2 dl strösocker Tillbehör ca 10 italienska mandelskorpor vaniljglass Gör så här 1. Skiva rabarbern i 2 cm tjocka bitar. Koka upp vin och socker och låt sjuda några minuter. Lägg ner rabarberbitarna och sjud ett par minuter tills de börjar mjukna. Smaka av att den är lagom söt. Kyl kastrullen i vattenbad. 2.Lägg upp kompott och glasskulor. Stöt mandelskorporna grovt i mortel och strö dem över precis före serveringen.