[caption id="attachment_2581" align="alignnone" width="700"] Potatissuffléer med västerbottensost gott tillbehör till kött.[/caption] Funderar du över nyårsmenyn? Då vill jag tipsa om de här goda potatissuffléerna som jag gjorde till renfilé häromndagen. De blev så goda och passar perfekt om ni är många och vill förbereda menyn. De ser festliga ut och passar till alla sorters kött. Jag förstekte renfiléerna och kylde dem och sedan stekte jag bara på dem inför serveringen. Det går bra när man har tunna viltfiléer. Om du vill steka oxfilé skulle jag bryna den i förväg och sedan köra den på låg temperatur inför serveringen. Vid 56° stannar jag när jag steker oxfilé på låg temperatur. Servera med en rödvinssås till. Potatissufflé med västerbottensost Receptet kan halveras. 12–15 portioner 1 3/4 kg mjölig potatis 200 + 50 g riven västerbottensost eller cheddarost 200 g smör 4 ägg salt och nymald svartpeppar Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. Smörj ugnsportionsformar i porslin mycket väl. 2- Skala potatisen och dela den i bitar om de är stora. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. 3. Finriv osten. Blanda ner smöret och 200 g av osten och mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt. Vispa ner äggen och eller rör ner dem och blanda väl. Vispa eller rör inte för länge så att moset blir segt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 4. Fördela potatismoset i formarna och strö på den sparade osten. Hit kan förberedas. [caption id="attachment_2580" align="alignnone" width="700"] Potatissuffleerna gräddas 20–25 minuter i ugnen.[/caption] 5. Grädda dem mitt i ugnen 20-25 minuter om de är kalla kan det ta lite längre tid. Stjälp ev upp dem och servera genast. [caption id="attachment_2582" align="alignnone" width="700"] Renfilé är gott tillbehör till suffléerna.[/caption] [caption id="attachment_2584" align="alignnone" width="700"] Grunden till en god sås är en god fond.[/caption] [caption id="attachment_2585" align="alignnone" width="700"] Brysselkål stekt i smör blir så gott till kött. Den behöver inte förkokas, men halvera gärna de små huvudena.[/caption]