[caption id="attachment_7149" align="alignnone" width="1024"] Pitabröd är enkelt att baka och goda att fylla med det mesta.[/caption] I går blev det hembakade pitabröd fyllda med souvas, det är fantastiskt gott. Souvas är lättrökt renkött som jag bara wokar helt snabbt. Den här gången wokade jag med gul lök och serverade jag enkelt i pitabröd med sallad, tomat och tsatsiki. Mycket gott! Du kan använda renskav istället eller annat kött. Stekt halloumi är också gott att fylla i bröden. Pitabröd – enkelt att baka själv Pitabröd är enklare än du tror att baka själv. Här ska du få mitt recept på pitabröd. Det blir 20 bröd, du kan enkelt halvera satsen och det går alldeles utmärkt att frysa bröden. De är också perfekta som utflyktsbröd. Pitabröd 20 bröd 25 g jäst 6 dl vatten 2 msk neutral olja 2 tsk salt ca 16 dl vetemjöl, 960 g Gör så här 1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37° och häll det över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och det mesta av vetemjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg..Strö över lite mjöl och täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa 1 1/2 timme. Sätt mot slutet ugnen på 250°. Sätt samtidigt in en plåt så att den är varm när du ska grädda bröden. 2. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 20 bitar och rulla ut till runda bullar. [caption id="attachment_7152" align="alignnone" width="1024"] Rulla ut bitarna till runda bullar, låt dem vila 10 minuter innan du kavlar ut dem.[/caption] [caption id="attachment_7145" align="alignnone" width="1024"] Lägg de utkavlade bröden på osmorda heta plåtar och grädda mitt i ugnen tills de börjar få lite färg.[/caption] 3. Kavla ut bullarna till 1 cm tjocka kakor. på mjölat bord Lägg dem på het osmord plåt och grädda ca 8 minuter tills de börjar få lite färg. Grädda ca 6 i taget. Ta ut och låt svalna under duk. 4. När bröden svalnat något är det bara att skära ett snitt så att det blir som en ficka och fylla dem med vad du själv önskar. [caption id="attachment_7143" align="alignnone" width="1024"] I mitten bildas det luftficka som sedan fylls.[/caption] [caption id="attachment_7148" align="alignnone" width="1024"] Jag wokade renkött och gul lök på murrikan på utegrillen.[/caption] [caption id="attachment_7147" align="alignnone" width="1024"] Bröden fylldes med kött, sallad, tomater och tsatsiki.[/caption] [caption id="attachment_7146" align="alignnone" width="1024"] Alltid extra gott när man kan äta utomhus.[/caption]