[caption id="attachment_9645" align="alignnone" width="1024"] Pepparkakstårta med maräng och lingon. Foto: Christina Uhlin[/caption] Pepparkakskryddor och lingon är en underbar kombo. Tårtan bakar jag i långpanna och det blir till många bitar. Det går mycket bra att frysa bottnen. Du kan också dela den i portionsbitar och ta fram bara så många som går åt. Men missa inte lingongrädden det blir en så bra kombo till pepparkaksbottnen. Jag gillar kombinationen av pepparkakskryddor och lingonens sötsyrliga smak. Längre ner i inlägget hittar du länk till en riktigt lättbakad pepparkaksrulltårta. Den kan du göra nu och stoppa i frysen även med fyllningenoch sedan bara ta fram och skära i antalet bitar som du behöver och fortsätta att förvara den i frysen. Pepparkakstårta med maräng och lingon Se till att ingen äggula kommer in i äggvitan, då går det inte att vispa upp den till maräng. 20 bitar 100 g smör, rumsvarmt 1½ dl strösocker 5 äggulor 2 dl vetemjöl, 120 g ¾ tsk bikarbonat 1 msk pepparkakskrydda ½ dl filmjölk eller yoghurt Marängtäcke 5 äggvitor 2 dl strösocker 1 dl hackad mandel Fyllning 125 g lingon, tinade 3 msk strösocker 5 dl vispgrädde 1–2 dl frysta lingon Gör så här 1. Sätt ugnen på 150°. 2. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner gulorna, en i taget. Blanda vetemjöl, bikarbonat och pepparkakskrydda. Rör ner det och filmjölken i smeten. 3. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, 30x40 cm. 4. Vispa vitorna till vitt skum, tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Vispa till en fast maräng. Klicka marängen över smeten lite toppigt. Strö över den hackade mandeln. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna. 5. Fyllning: Mosa sönder lingonen med en gaffel till sammans med sockret. Vispa grädden, blanda ner lingon-moset i grädden. 6. Bred på grädden och strö över frysta lingon. Servera. Här hittar du en pepparkaksrulltårta som är riktigt god och lättbakad.