Pepparkaksrecept – skurna, kavlade eller rulladeGillar du pepparkakor? Det gör jag och här har jag samlat några olika knapriga recept med pepparkakskryddor. Skurna pepparkakor med mandel. Foto: Ulrika pousetteNär du inte vill sätta igång med ett stort pepparkaksbak är lätt och smidigt att göra skurna pepparkakor. Underbart goda och kryddiga och möra. Jag har mandel i dem men den kan du hoppa över om du vill. Här hittar du recept på skurna pepparkakor. Möra goda pepparkakor, foto: Ulrika PousetteRecept på goda kavlade pepparkakor som det blir en stor sats av. Det här receptet är suveränt och de går att kavla tunt på mjölat bord för de som vill det. Det går att spara degen i många dagar om du inte orkar baka ut allt på en gång. Här hittar du recept på kavlade pepparkakor. I Norrbotten är det vanligt att man gör så kallade Rånepepparkakor. De rullas till kulor och flyter sedan ut under gräddningen. De blir knapriga och påminner om ginger biscuits. De innehåller mycket ingefära och dessutom både citronskal och citronsaft. Jättegoda och perfekta att ge bort i en burk eller påse.Här hittar du recept på Rånepepparkakor från Norrbotten. Har du testat mina pepparkaksskorpor om inte så gör det om du gillar nötter och pepparkakor. De är riktiga favoriter och lättbakade. Här hittar du recept på pepparkaksskorpor.