Sista minuten-tips till julHar du inte hunnit baka eller göra julgodis, men ändå vill ha något sött och hemgjort till jul, då föreslår jag min pepparkakskladdkaka. Den blir nästan som konfekt och desutom är den helt glutenfri. Den är så enkel att baka du rör bara ihop allt i en kastrull. Häller i formen och gräddar. Det sparar också disk. Kakan måste vara helt kall när du serverar den. Här har jag gjort en mall med stjärnor i olika storlekar. Lingongrädde passar tillDet är gott att servera lingongrädde till. Om du vill kan du mosa lingonen med lite socker, men var försiktig så att det inte blir för mycket socker, eftersom kakan är söt. Pepparkakskladdkaka med lingongräddeOerhört enkel att baka du rör bara ihop allt i en och samma kastrull. 10–12 bitar100 g smör1 mörk chokladkaka, 185 g1 msk pepparkakskrydda, färdigmald2 dl strösocker4 äggTillbehörev lingonlättvispad gräddeGör så här1.Sätt ugnen på 200°. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 20–23 cm i diameter.2. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen i bitar. Rör tills den har smält.3. Tillsätt sockret och vispa ner äggen ett i taget. Rör till en jämn smet.3, Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 12–15 minuter tills den stannat. I mindre form kan det lite längre tid. Ta ut och låt svalna, förvara sedan i kylskåp. Pudra eventuellt på lite florsocker. Här har jag gjort en egen mall med stjärnor i olika storlek. Servera med lättvispad grädde eventuellt med lite lingon i.