[caption id="attachment_4772" align="alignnone" width="1024"] Godaste midsommartårtan med maräng, citronkräm och jordgubbar. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Det här är en favorittårta till midsommar. Lätt att göra och räcker till många. Citronkrämen är supergod till jordgubbarna men du kan hoppa över den om du vill. Jag lovar det blir ändå en läcker midsommartårta. Pavlova med citronkräm och jordgubbar Den syrliga citronkrämen blir en fin kontrast till marängen och grädden. Ca 12 bitar Tid: ca 3 timmar 6 äggvitor 2 tsk vitvinsvinäger 4 dl strösocker 2 tsk majsstärkelse 2 tsk vaniljsocker Citronkräm 4 äggulor ¾ dl strösocker rivet skal från 1 citron 2 msk pressad citronsaft Fyllning 4 dl vispgrädde 1 liter jordgubbar myntablad Gör så här 1. Sätt ugnen på 250°. 2. Rita upp en cirkel ca 26 cm i diameter på bakplåtspapper. 3. Botten: Vispa vitorna till ett fast skum. Droppa ner vinägern under vispning. 4. Blanda sockret med majsstärkelse och vaniljsocker. Tillsätt blandningen lite i taget och fortsätt vispa till en fast och blank maräng. Fördela sedan smeten jämnt i cirkeln på bakplåtspapperet. 5. Sätt in plåten på andra falsen nerifrån och sänk samtidigt ugnstemperaturen till 100°. Grädda 1 timme och 20 minuter. 6. Citronkräm: Blanda alla ingredienser till krämen i en liten kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en fast kräm. Kyl i vattenbad. 7. Låt marängen svalna på galler. Dra av papperet, om det fastnar kan marängen vila ett tag i frysen så lossar papperet lätt. 8. Strax före servering: Vispa grädden. Ansa och halvera jordgubbarna. Bred citronkrämen försiktigt på marängbottnen. Fördela grädden på tårtan och garnera med jordgubbarna och myntablad. Ät och njut!