[caption id="attachment_2811" align="alignnone" width="700"] Godaste midsommartårtan, pavlova med citronkräm, grädde och färska jordgubbar, foto: Ulrika Pousette[/caption] Pavlova med citronkräm och jordgubbar Den syrliga citronkrämen blir en fin kontrast till marängen, grädden och jordgubbarna. Ca 12 bitar Tid: ca 3 timmar 6 äggvitor 2 tsk vitvinsvinäger 4 dl strösocker 2 tsk majsstärkelse 2 tsk vaniljsocker Citronkräm 4 äggulor ¾ dl strösocker rivet skal från 1 citron 2 msk pressad citronsaft Fyllning 4 dl vispgrädde 1 liter jordgubbar myntablad Gör så här 1. Sätt ugnen på 250°. 2. Rita upp en cirkel ca 26 cm i diameter på bakplåtspapper. 3. Botten: Vispa vitorna till ett fast skum. Droppa ner vinägern under vispning. 4. Blanda sockret med majsstärkelse och vaniljsocker. Tillsätt blandningen lite i taget och fortsätt vispa till en fast och blank maräng. Fördela sedan smeten jämnt i cirkeln på bakplåtspapperet. 5. Sätt in plåten på andra falsen nerifrån och sänk samtidigt ugnstemperaturen till 100°. Grädda 1 timme och 20 minuter. 6. Citronkräm: Blanda alla ingredienser till krämen i en liten kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en fast kräm. Kyl i vattenbad. 7. Låt marängen svalna på galler. Dra av papperet, om det fastnar kan marängen vila ett tag i frysen så lossar papperet lätt. 8. Strax före servering: Vispa grädden. Ansa och halvera jordgubbarna. Bred citronkrämen försiktigt på marängbottnen. Fördela grädden på tårtan och garnera med jordgubbarna och myntablad.