[caption id="attachment_3517" align="alignnone" width="700"] Passionerad dessert med mangosorbet, passionsfrukt och Asti spumante. Foto: Tine Guth Linse[/caption]Det här är världens enklaste dessert och så fräsch och god. Jag serverar den ofta när jag vill ha en dessert som känns lätt och frisk. Det söta italienska mousserande vinet som jag brukar använda är Asti Cinzano (nr 7711) eller Asti Martini (nr 7706). Det görs av muskatdruvor som odlas bland annat i Asti i Italien. Vinet får jäsa i en trycktank, men man avbryter jäsningen innan allt socker omvandlats till alkohol, vilket gör att vinet har sötma kvar och alkoholhalten stannar på ungefär 7 volymprocent. Det bubblande vinet finns i flaskor från 375 ml. Om du har barn eller inte vill ha alkohol går det bra att byta ut vinet mot fruktsoda eller sockerdricka. Jag lovar den här desserten är lätt att gilla och den går blixtsnabbt att göra.Gör sorbetkulorna i förvägJag brukar göra kulorna i förväg och förvara dem på kylt fat i frysen. Om jag har plats brukar jag till och med fördela kulorna i glasen. Det beror ju på hur många jag ska servera.Passionerande sorbetdessert4 portionerTid: 5 minuter 4 stora kulor mangosorbet, 1/2 liter2 passionsfrukternågra frysta hallon1 liten flaska sött mousserande vin, 37, 5 clGör så här1. Gör stora sorbetkulor och lägg dem i glas. Ställ in glasen i frysen fram till serveringen.2. Servering: Halvera passionsfrukten och gröp ur en halva på vardera glasskula. Lägg några hallon vid sidan om. Häll på det mousserande vinet och servera.