[caption id="attachment_10546" align="alignnone" width="1024"] Saftig mandelkaka med apelsin blir till en läcker påsktårta med chokladglasyr och godisägg. Av Camilla Biesbjerg Markussen, Foto: Columbus Leth,[/caption] Läcker påsktårta Du har väl inte missat påsktårtan på Matmagasinets påskomslag? Det är en riktigt saftig kaka som är mycket lättbakad. Den goda mandelbottnen är smaksatt med både apelsinsaft och rivet apelsinskal. Sedan en läcker glasyr av mörk choklad, grädde och 1 msk honung, så enkelt och så gott. Med några hela godisägg och några krossade blir det en superenkel och fin dekoration. Tårtan är mycket hållbar och jag har till och med fryst den och den har varit lika god och fin även efter frysning. Men godisäggen är bra att lägga på efteråt. Önskar er alla en fin och god påskhelg! Mandelkaka med apelsin och chokladglasyr Läckert saftig kaka till många av påskens fikastunder eller som dessert. Jag har bakat i en 20 cm form, i en vidare form blir kakan lägre och gräddningstiden kan bli lite kortare. 8–10 bitar Tid: 1 timme + tid att svalna 150 g mjukt smör 150 g strösocker, lite drygt 1½ dl 3 ägg 150 g mandelmjöl, ca 3½ dl 30 g vetemjöl, ½ dl ½ tsk bakpulver ½ krm salt 1 ekologisk apelsin, väl tvättad Glasyr och dekoration 100 g mörk choklad ¾ dl vispgrädde 1 msk honung eller sirap 100 g blandade godisägg, gärna med marsipan Gör så här 1. Sätt ugnen på 180°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form, 20–23 cm, med löstagbar kant. Smörj formen. 2. Vispa smör och socker luftigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. 3. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Finriv apelsinskalet och pressa ur saften. Vänd ner mjölblandningen, skal och ½ dl apelsinsaft. Rör försiktigt till en smet och fördela den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills kakan fått lite färg. Testa med en sticka så att inget fastnar. Lossa kanterna när kakan svalnat lite och lägg upp den på ett serveringsfat. 4. Glasyr: Finhacka chokladen. Koka upp grädde och honung eller sirap i en kastrull. Ta från värmen och häll i chokladen. Rör om tills chokladen är smält och glasyren är slät och blank. Häll den genast över kakan och låt den gärna rinna lite över kanterna. Låt svalna. Garnera med hela och krossade godispåskägg.