Ägget kommer från Paradisverkstaden på Öland, men just detta har jag själv målat.Om ni undrar vart jag tagit vägen och det inte hänt något på bloggen, så är det för att jag har genomgått en stor ryggoperation på Nya Karolinska och därefter varit på rehab på Frösundavik. Jag hade en tumör stor som ett stort hallon i ryggmärgskanalen och det är ingen lätt operation att plocka bort den. Jag var sövd i drygt 4 timmar. Men tack vare skickliga neurokirurger är den nu helt borta och jag ska snart komma i form hoppas jag. Tumör låter alltid hemskt, men denna är med all sannolikhet godartad och det känns skönt. Jag är så tacksam att inget skadades i mina armar och ben under operationen. Vi hade bokat Åre i påsk, men det blir det såklart inte utan nu återstår bara läkning och rehab härhemma. I påskhelgen ska delar av familjen få pyssla om mig. Det blir som ni förstår inga nya påskrecept från mig, men för er som inte planerat all påskmat och vill ha tips får ni länkar till mat som kan passa i påsk och som varit publicerad tidigare. Som vanligt är det mesta mycket lättlagat.Önskar er alla en riktigt god och glad påsk! Påskmat av alla de slag hittar du här:Festlig påskmiddag8 snabba och lättlagade påsksillar.Påskbuffé med sillar, lax, kyckling, grönt och påsktårta.Italiensk påskpaj med spenat och ägg.Småplock med lax och räkor som passar till påsk.Fyllda kycklingrullar som passar på påskbuffé.Laxfilé i ugn med påskgult täcke och räkor.Snöägg med sabayon-läcker påskdessert.Enkel påskdessert för vuxna.Snabb mangoglass med bara 3 ingredienser.Citronglasstårta med hallonrippel.