[caption id="attachment_9357" align="alignnone" width="1024"] Pannkaksrulle med svamp serverad med blandad sallad.[/caption] Har ni varit ute och plockat någon svamp? Själv har jag inte varit ute en enda gång för det har varit en hektiskt höst med andra åtagande på helgerna. Tur att det finns svamp att skörda i butiken. För här kommer en god svamprätt. Extra god pannkaka Det här är en god och enkel rätt som kan passa vid olika tillfällen både till vardag och fest. Det är helt enkelt en god ugnspannkaka som jag fyller med en läcker svampstuvning. Det blir nästan som en varm och salt rulltårta. Jag har testat fram receptet till ugnspannkakan så att den blir optimal när du ska använda den till pannkaksrulle. Använd gärna olika sorters svampar i stuvningen. Lite portvin eller sherry förhöjer smaken men kan givetvis uteslutas om du inte har det hemma. Servera gärna en blandad sallad till. Jag tycker att det är gott att blanda i lätt kokta broccolibuketter och lättkokta morotslantar i salladen. Det gör att den känns extra matig och god. Bönor eller kikärter är också gott att blanda i salladen. Pannkaksrulle med svamp Du kan förbereda rullen och bara värma och gratinera när gästerna kommer. 12 bitar Pannkaksbotten 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 6 dl mjölk 4 stora ägg 50 g smör Svampfyllning 500 g färsk svamp t ex champinjoner, kantareller 2 msk smör 3–4 salladslökar 2 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl crème fraiche eller vispgrädde ev 2 msk portvin eller sherry 4 dl riven ost, t ex västerbottensost eller prästost 125 g 1 dl finhackad persilja ca ¾ tsk salt nymald svartpeppar Tillbehör Blandad sallad Gör så här 1. Sätt ugnen på 250°. 2. Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner äggen. Smält smöret. Vispa ner det i smeten. Gör en låda av bakplåtspapper i en ugnslångpanna, 30x40 cm, smörj papperet. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills den börjar få fin färg. 3. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs den i smör och låt vätskan koka bort. 4. Ansa och skiva salladslöken. Låt den fräsa med några minuter. Strö över mjölet och blanda om. Tillsätt mjölk, crème fraiche eller grädde. Låt sjuda 5–8 minuter på svag värme, rör om då och då. Tillsätt eventuellt portvin eller sherry, hälften av osten och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. 5. Fördela svampstuvningen på den varma pannkaksbottnen. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Strö över resten av osten och gratinera några minuter högt upp i ugnen. Om rullen hinner svalna kan du gratinera ca 10 minuter längre ner i ugnen, så att den hinner bli genomvarm. Servera med en blandad sallad. Här hittar du recept på en kall pannkaksrulle fylld med lax och räkor. Du har väl inte missat att jag har kommit ut med en ny kokbok med 30 0lika menyer. Just nu säljs den till kampanjpris. Boken kan du beställa här. [caption id="attachment_9367" align="alignnone" width="1024"] I förra veckan kom min nya kokbok från tryckeriet. Foto:Christina Uhlin[/caption]