Det här receptet blev ett av de tio populäraste recepten på SVT under 2020. Det innebär att det är ett av de recept som flest gånger laddats ner från receptsajten. Alltid lika roligt att veta att ni tycker om mina recept. Pannkaksrulle är ett enkelt och smart sätt, du kan rulla in lite vad du vill. Här gjorde jag en kall rulle fylld med räkor och lax. Passar vid många tillfällen Den är perfekt som förrätt eller som en lunchrätt tillsammans med sallad. Men det är också perfekt att ta med färdigskurna bitar av rullen på picknick. Så gott och enkelt. Jag gjorde en picknicklåda till var och en med bitar av pannkaksrullen och så en sallad vid sidan om. Det var väldigt uppskattat kan jag lova. Hoppas du vill testa om du inte gjort det förut. Det här kan också vara en perfekt rätt inför påsken som snart närmar sig. Pannkaksrulle med räkor och lax 12 bitar Tid:30 minuter Pannkaksbotten 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 6 dl mjölk 3 stora ägg 2 msk smör, 30 g Fyllning 300 g skalade räkor(ca 800 g oskalade) 150 g kallrökt lax 150 g naturell färskost 1 dl crème fraiche ½ dl majonnäs 1 dl finhackad dill nymald peppar Garnering och tillbehör dill citronklyftor blandad sallad Så lagar du Sätt ugnen på 250°. Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner äggen. Smält smöret. Vispa ner det i smeten. Gör en låda av bakplåtspapper i en ugnslångpanna 30x40 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills den börjar få fin färg. Ta ut och låt kallna. Räk- och laxröra: Skala räkorna, skär laxen i små bitar. Blanda färskost, crème fraiche, majonnäs och dill. Blanda ner räkorna och laxen. Peppra lätt och smaka av om det behövs salt. Fördela röran på den kalla pannkakan och rulla ihop den hårt med hjälp av papperet. Hit kan förberedas. Garnera med dill och citronklyftor och servera med en blandad sallad Här kan du se hur det går till att göra pannkaksrullen.