Pannkakor är inte svårt att göra om man kan knepen. Foto: Fredrik StreiffertDu vet säkert att det är enkelt att göra pannkakor, men det finns några knep som du inte ska missa för att lyckas. Pannkakor är ju så gott och de flesta gillar det. Bra att servera efter soppa eller perfekt mat att ta med på utflykt. Jag har några knep för att du ska lyckas och slippa klumpar i smeten och hur du gör för att de inte ska fastna i stekpannan. Här hittar du mitt bästa recept och knep för att du ska lyckas. Du hittar också recept på en enkel sylt. För visst känns det extra lyxigt om man får hemmagjord sylt till pannkakorna.Ha en fin fortsättning på måndagen och trevlig vecka!Nedan hittar du receptet och här kan du se hur enkelt det är att göra pannkakor utan klumpar och som inte fastnar när du steker dem.Tunna lättstekta pannkakorca 12 pannkakor6 dl mjölk2½ dl vetemjöl, 150 g½ tsk salt3 ägg50 g smörLite smör till första stekningenGör så här1. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, salt och sist äggen ett i taget. Låt gärna smeten få stå framme och svälla en halvtimme.2. Smält smöret och tillsätt det i smeten.3. Hetta upp plättlaggen eller stekpannan med en liten klick smör. Det ska bli lätt brynt innan du häller i smet. Att hälla i smet brukar gå lätt om du har ett mått eller en soppslev eller häller upp smeten i en kanna som är lätt att hälla ur. Häll i smeten och vicka pannan så att smeten täcker botten. Vänd pannkakan när smeten stelnat på ytan. Stek på andra sidan men kortare tid. Lägg upp på fat och fortsätt steka resten av smeten. Nu behövs inget mer smör till stekningen. Men kom ihåg att vispa i smeten några gånger under tiden så att mjölet inte sjunker till botten.4. Servera med socker eller sylt och eventuellt grädde.Snabbgjord drottningsyltDrottningsylt görs av en blandning av hallon och blåbär. Det här är en snabb variant som du gör klar på 5 minuter. Jag använder syltsocker som innehåller pektin, det är bra när man har bär som hallon och blåbär. Det blir fräsch och god smak, eftersom du bara behöver koka några minuter. Sedan behöver sylten kallna.ca 600 g sylt1 paket frysta hallon, ca 225 g1 paket frysta blåbär, ca 225 g2 dl syltsocker, 200 gGör så härKoka upp bären så att de tinar.Häll i syltsockret och koka ca 3 minuter. Häll på rena varma burkar. Låt kallna.