[caption id="attachment_4763" align="alignnone" width="1024"] Örtdressad inkokt lax med krämig senapssås. Foto:Ulrika Pousette[/caption] Visst är det gott med inkokt lax? Jag gillar det i alla fall. Det här är ett trevligt sätt att servera den på en buffé. Jag skär laxen i tärningar och dressar den med dill och kryddkrasse. Det går snabbt och lätt och blir så gott! Till serverar jag en krämig senapssås. Självklart lika gott som ensamrätt med färskpotatis och sallad, men då räcker det inte till fler än 4-5 portioner. Örtdressad inkokt lax 10 portioner på buffé Tid: 20 minuter + tid att svalna ¾ kg laxfilé av mittbit 1 knippe dill 1 ask kryddkrasse ½ citron Lag 1 liter vatten 4 tsk salt 1 msk ättiksprit, 12 % 1 gul lök, skivad 8 kryddpepparkorn 8 vitpepparkorn 1 lagerblad Senapssås 4 msk svensk grovkornig söt senap 1 msk dijonsenap 3 dl turkisk yoghurt salt och nymald vitpeppar Gör så här 1. Skär bort skinnet på laxen och skär den sedan i tärningar, 2–3 cm stora. 2. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den koka några minuter. Lägg ner laxbitarna och låt dem sjuda 5 minuter. Låt dem kallna i lagen. 3. Sås: Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med lite salt och nymald peppar. 4. Finhacka dillen och klipp krassen. Blanda. Låt laxen rinna av väl. Spara gärna buljongen, den är god bas till en soppa. 5. Blanda och vänd försiktigt runt laxbitarna med dillen och krassen. Lägg upp på serveringsfat och garnera med lite citron. Servera såsen vid sidan om.