[caption id="attachment_4352" align="alignnone" width="1024"] Omelett med rucola och parmesan. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Vilket måndagsväder det är i Stockholm i dag. Snöflingor och kalla vindar, inget kul alls. Men jag har ett trevligt lunchmöte att se fram emot i alla fall. Ganska säker på att det inte blir omelett, utan det kanske jag äter i kväll när jag kommer hem till Malmö sent i kväll, om jag inte äter på tåget. Jag gör ofta omeletter av olika slag, det är så bra mat tycker jag. Ägg har jag alltid hemma och sedan kan det bli lite av varje i omeletten som sätter extra god smak. Det här är en god omelett som jag brukar göra om jag har rucola hemma sedan kan du komplettera med någon sorts lök. Den här gången hade jag salladslök, men det blir även gott med purjolök eller gul lök, men tänk på att fräsa den lite längre än du behöver göra med salladslöken så att den blir mild och söt i smaken. Stek färdigt i ugnen Jag tycker att det blir så bra att låta omeletten steka färdigt i ugnen. Den blir fluffig och fin. Har du ingen tillräckligt stor stekpanna kan du hälla över smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper eller steka i två omgångar. Omeletten är även god att äta kall och passar att ta med i matlåda. Omelett med rucola och parmesan Strax före servering garneras frittatan med rucola och hyvlad parmesan. 4 portioner 5 salladslökar, ca 150 g 3 msk olivolja 1 påse rucolasallad, 70 g 125 g parmesanost 10 ägg ½ tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Tillbehör cocktailtomater eller paprika Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skölj samt skiva salladslöken. Fräs den mjuk i olja i en stor stekpanna. Ta undan lite av rucolabladen till garnering och hacka resten grovt och låt hacket fräsa en stund med salladslöken. Hyvla cirka 25 g av osten och riv resten. 2. Vispa ihop ägg, salt, peppar och riven ost. Häll smeten över grönsaksfräset. 3. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter tills smeten stannat. 4. Garnera med rucola och hyvlad parmesan. Servera med cocktailtomater eller paprika.