[caption id="attachment_3228" align="alignnone" width="700"] Löjrom på crostini. Foto:Ulrika Pousette[/caption] Går du och funderar på vad du ska bjuda på före nyårsmiddagen? Löjromscrostini är bland det godaste man kan tänka sig. Så lyxigt, lättfixat och gott. Kalixlöjrom Jag är uppvuxen på löjrom. Min pappa kommer från Kalix och hos farmor och farfar bjöds det alltid stora skålar med löjrom. Det ansågs inte speciellt lyxigt utan bara gott. Vi åt ofta löjrom på knäckebröd med finhackad lök. I dag är det något helt annat. Jag har inte den lyxen utan numera är det bara löjrom när det ska vara något extra och lyxigt. Nyårsaftonen är väl en sådan dag när man vill lyxa till det. Enklast är att servera dem med crème fraiche, gräddfil eller philadelphiasost på knäcke eller crostini med lite gräslök eller finhackad lök. Men testa också att servera löjrom på linschips, det blir också supergott. Råraka med löjrom Ibland serverar jag löjrom till frasiga rårakor eller på blinier, det är också så gott! Själv är jag i Italien och lär inte få någon löjrom utan andra läckerheter i stället. Trevlig söndag, nu ska jag snart ge mig ut i backarna!