[caption id="attachment_4591" align="alignnone" width="1024"] Nutellatårta med marängbottnar - världens enklaste. Foto: Christina Uhlin[/caption] Fick i går förfrågan om en riktigt lättgjord tårta till stort kalas och det här måste vara världens enklaste tårta. Den är dessutom fantastiskt god och ser festlig ut. Du gör den i god tid före kalaset och fryser den. Den behöver inte frysas utan kan också ätas direkt, men då bör den ätas ganska omgående. Är ni inte så många kan du halvera satsen och göra en låg tårta med endast en tårtbotten. Här har jag serverat den med apelsin, men det är alls inte nödvändigt. Du kan också servera den precis som den är eller med bär. Nutellatårta –världens enklaste 10–12 bitar Tid: 15 minuter + några timmar i frys 4 dl vispgrädde 200 g nutella 1 förpackning med 2 marängbottnar ½ påse rostade, hackade hasselnötter à 50 g 20 g mörk choklad Tillbehör ev 4 apelsiner eller bär Gör så här 1. Vispa grädden löst. Blanda ner nutella och vispa så att allt blandas. 2. Fördela hälften av krämen på den ena bottnen. Lägg på den andra bottnen och fördela resten av krämen på den. Strö över hasselnötterna. 3. Smält chokladen, gärna i mikrovågsugn, 30 sek–1 minut. Ringla choklad över nötterna. Låt stå i frys 3 timmar eller längre. Låt temperera en stund om den stått länge i frysen. 4. Skär bort skalet på apelsinerna. Skiva dem och skär dem i mindre bitar. Lägg apelsinerna i en skål och servera till tårtan.