[caption id="attachment_5885" align="alignnone" width="1024"] Lättjorda krispiga kokoskakor med nougatfyllning. Foto: Christina Uhlin[/caption] Ni som känner mig vet att jag gillar det enkla och det här är en riktigt lättbakad kaka. Smeten blandar jag direkt i en kastrull och klickar sedan direkt på plåten med två teskedar. Kakan blir krispig och god. Fylld med nougat blir det en lyxkaka. Jag använder färdig nougat som kan hyvlas med osthyvel eller skäras med kniv. Låt den gärna nougaten vara kyld när du ska skiva den. Går bra att frysa Vill du baka till jul går det mycket bra att frysa kakorna och sedan fylla dem med nougat när du ska servera dem. Kakorna är också goda att servera precis som de är eller som ett flarn till exempelvis glass. Nougatfyllda kokoskakor En riktig lyxkaka som du snabbt trollar fram. Cirka 20 dubbla kakor 50 g smör 1 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl kokosflingor 1 stort ägg ca 150 g nougat Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i smöret. Rör till sist ner ägget. 3. Lägg ca 40 små teskedsstora klickar glest på plåtar med bakplåtspapper. De flyter ut väldigt mycket. 4. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills de fått fin färg. Låt kallna. 5. Hyvla eller skär tunna skivor av nougaten och lägg ihop två flarn med en nougatskiva emellan.