[caption id="attachment_28746" align="alignnone" width="800"] Maffig marängtårta med moccakräm. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Sugen på dessert? Vem kan motstå en nötmarängtårta med moccakräm? Jag fryser alltid äggvitor som blir över när jag till exempel gör crème brûlée. Det går alldeles utmärkt och äggvitor håller otroligt länge i frysen, upp till 1 år om du har förpackat dem väl. När man har färdiga äggvitor så går det lätt som en dans att göra den här tårtan. Tänk bara på att det är viktigt att ingen äggula eller fett får finnas med i äggvitan, för då kan du inte vispa den till maräng. Har du lite bråttom kan du även göra tårtan med färdiga marängbottnar och strö över lite rostade hackade hasselnötter. Den här tårtan kan du till och med frysa och servera halvtinad som en glasstårta. Här i Stockholm är det riktigt soligt nu och jag önskar er alla en riktigt trevlig helg! Nötmarängtårta med moccakräm Om ni är många och du vill få ut mesta möjliga så gör det till tre tårtor med enkla bottnar det blir också festligt. Kanske behöver du öka på mängden moccakräm. Bottnar 6 äggvitor 3 dl strösocker 2 msk kakao 2 tsk majsstärkelse 1½ dl finhackade hasselnötter Moccakräm 2 msk frystorkat espressopulver 6 dl vispgrädde 1 dl florsocker tunna mörka chokladplattor, t ex mörk Noblesse Gör så här 1. Sätt ugnen på 150°. 2. Vispa äggvitorna till skum. 3. Blanda socker, kakao och majsstärkelse, tillsätt lite i taget i äggviteskummet och vispa till en tjock maräng. 4. Rita upp tre rundlar, ca 24 cm i diameter, på 2–3 bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna. Strö över hackade hasselnötter. 5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1¼ timme, tills marängen lossnar lätt från papperet. Låt kallna. 6. Moccakräm: Stöt kaffepulvret fint i en mortel. Vispa grädden, tillsätt kaffepulver och socker mot slutet. 7. Servering: Fördela mockakrämen på bottnarna, lägg ihop dem till en tårta eller servera som tre tårtor. Bryt chokladplattorna i bitar och garnera tårtan med dem.