[caption id="attachment_3037" align="alignnone" width="700"] Underbart möra och goda nötkakor. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Efterfrågat kakrecept Ibland kommer vissa av mina recept i glömska. Men det här receptet efterlystes av en följare. Det var mycket länge sedan jag gjorde det här. Nu kunde hon inte hitta receptet. Hon sa att det var världens godaste nötkakor och jag håller med henne. Jag är mycket nöjd med det här receptet. Det är lättbakade kakor som blir sagolikt goda och möra med fin smak av nötterna. Jag rostar nötterna först för att få den goda smaken. Men de är otroligt enkla att göra om du har matberedare, för då kan du hacka nötterna däri tillsammans med sockret. I annat fall får du mala nötterna i mandelkvarn. Går bra att frysa kakorna Det blir många kakor och de håller bra i tättslutande burk, men om du ska förvara dem länge är det bäst att frysa in dem. Rostade nötter härsknar inte lika snabbt i frysen som i rumstemperatur. Det är fint att pudra med lite florsocker vid serveringen. Nötkakor - världens godaste Goda, möra och lättgjorda kakor. Cirka 50 kakor 50 g hasselnötter (ca 1 dl) 50 g valnötter (ca 1 dl) 1 1/2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 200 g smör Garnering valnötter eller hasselnötter florsocker Gör så här 1. Sätt ugnen på 175º. 2. Rosta nötterna i en medelvarm torr stekpanna, gärna var för sig. Ta upp hasselnötterna och gnugga av skalen i en handduk. 3. Hacka båda nötsorterna ganska fint tillsammans med sockret i matberedare. Tillsätt vetemjöl och smöret i bitar. Kör snabbt ihop till en deg. Dela degen i bitar. 4. Rulla till längder. Skär dem i bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck i en valnöt eller en hasselnöt. 5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills de börjar få färg. Pudra med florsocker före servering.