[caption id="attachment_3295" align="alignnone" width="700"] Morotssallad med sesamdressing och rostade solrosfrön. Foto Pepe Nilsson.[/caption] Jag tjatar kanske men rotfrukter är så himla gott, nyttigt och billigt. Morötter har jag alltid hemma i kylen. En av de bästa grönsaker som finns. Har du tröttnat på rårivna morötter prova att servera dem med den här dressingen. Det blir supergott och de får en lite nötig smak av sesamoljan. Men det är viktigt att inte överdosera så att den tar över. Rosta solrosfröna själv i en torr medelvarm stekpanna. De kan ibland vara härskna när man köper dem färdigrostade utan att datumet gått ut. Förvara nötter och frön i kylskåpet så håller de mycket bättre. Morotssallad Sesamoljan ger spännande smak. Solrosfröna är bäst att rosta själv i torr stekpanna. 6 portioner 500 g morot 1 dl rostade solrosfrön Dressing 1 msk äppelcidervinäger 2 msk olja 1 tsk sesamolja 1/2 tsk salt 1 liten pressad vitlöksklyfta Gör så här 1. Vispa ihop dressingen. 2. Skala och grovriv morötterna. Blanda morötter, solrosfrön och dressing.