[caption id="attachment_6631" align="alignnone" width="1024"] Lättgjord tårta fylld med läcker moccakräm med choklad. Foto: Pepe Nilsson[/caption] Är du sugen på att baka men vill inte springa runt i affären och leta efter många olika ingredienser? Då funkar det alltid med petits choux. Smör, mjöl och ägg är säkert ingredienser som du har hemma och sedan kan du fylla med vad du vill. De funkar inte bara till söta fyllningar. Men den här gången har jag gjort en enkel moccakräm. Den kan inte bli enklare utan det är bara snabbkaffepulver, grädde och socker och sedan lite bitar av knaprig choklad. Gott och enkelt. Men du kan fylla kransen med nästan vad som helst grädde, sylt eller bär eller varför inte glass det blir också jättegott. Tänk bara på att det är viktigt när man gräddar petits choux att inte öppna ugnsluckan för tidigt, då kan de sjunka ihop. Vänta också med att fylla tills strax före serveringen. Vill du inte göra en krans kan du göra dem till små petits chouxer, då blir gräddningstiden något kortare. Önskar er alla en bra vecka nu när påsken närmar sig trots detta hemska Covid-19 virus som drabbat så många. Själv mår jag bra men är i självvald isolering med bara min make sedan många veckor tillbaka. Men kyl, frys och skafferi är fyllda så det kommer nog inte gå någon nöd på oss. Moccakrans med choklad Passar lika bra som dessert som till en kopp kaffe. Vill du inte ha mockakräm fyll med grädde, vaniljkräm och sylt eller bär. Glass är också gott som fyllning. 1 krans, ca 10 bitar 2 dl vatten 50 g smör 2 dl vetemjöl 3 små ägg Moccakräm 1 msk frystorkat kaffepulver (snabbkaffepulver) 3 dl vispgrädde 75 g mörk choklad, finhackad 4 msk florsocker Garnering kakaopulver florsocker Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka upp vattnet och smöret i en kastrull som rymmer 2–3 liter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hela mjölmängden på en gång. Rör tills smeten släpper från kastrullens botten och kanter. 3. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt kraftig omrörning. Rör smeten ca 5 minuter, den ska vara blank och smidig. 4. Klicka ut med två matskedar till en krans på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Kransen ska få fin färg och bli lätt och luftig. Öppna inte ugnsluckan under de första 20 minuterna. Låt kransen kallna på galler. 5. Moccakräm: Finstöt kaffepulvret.Vispa grädden tillsammans med kaffepulvret. Finhacka chokladen, blanda ner hälften i grädden och smaka av med florsocker. 7. Strax före serveringen: Skär av ett lock på kransen och fyll den med kaffekrämen. Strö på resten av chokladen. Lägg på locket och sikta över lite kakao och florsocker.