[caption id="attachment_9711" align="alignnone" width="1024"] Mjuk chokladkola, skålen har Monica Johansson på G-studion i Gustavsberg gjort. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Min mjuka chokladkola är en gammal favorit,. Här har jag gjort den tvåfärgad genom att först göra en sats med ljus choklad och sedan en med mörk choklad. Du kan också välja och bara göra antingen ljus eller mörk. Oftast gör jag den med enbart ljus choklad. Kolan blir mjuk och du behöver inte vara rädd att den drar ut några plomber som riktigt seg kola kan göra. Vill du ha recept på knäck och tips på hur du lyckas så hittar du länk längst ner i inlägget. Lycka till med kola- och knäckkoket! Mjuk chokladkola ca 70 bitar 3 dl vispgrädde 1 dl ljus ekologisk sirap 2 dl strösocker 1/2 tsk ättikssprit 1/2 dl honung 50 g smör 100 g ljus eller mörk choklad, hackad Gör så här 1. Blanda grädde, sirap, socker och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull. Koka tills massan är 120°. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig. 2. Rör i honung och smör och koka ytterligare 3–5 minuter. Ta kastrullen från värmen. 3. Rör ner den hackade chokladen i smeten. Rör tills den smält. 4. Häll upp smeten i en liten form 15x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i bitar. Vill du göra tvåfärgad kola gör du en sats i tget och häller den andra smeten ovanpå den första. Förvara svalt. Här får du recept på knäck och tips på hur du lyckas med knäcken.