[caption id="attachment_8586" align="alignnone" width="1024"] Små frasiga smördegspajer med ost- och sparrisfyllning. Foto: Ulirka Pousette[/caption] Nu är tid för picknick och vårkalas och då är det här små goda frasiga pajer med färsk grön sparris. Just nu är det lätt att hitta fin grön sparris till väldigt bra pris. Perfekta både till buffé och picknick Pajerna kan serveras som förrätt, lätt lunchrätt, på buffé eller tas med på picknick De är goda precis som de är eller med skivad rökt lax eller rökt skinka. Om du är på utflykt kan du servera dem till grillad korv eller bara en fräsch sallad. Allra godast tycker jag att de är om de är lite ljumma, men det viktiga är att de inte är kylskåpskalla när de ska ätas. Kan frysas Det bästa är att göra dem i en muffinsplåt. Om du inte har en muffinsplåt kan du använda engångsformar i aluminium. Pajerna går att frysa med bra resultat. Värm dem gärna lite före servering i 200° i ca 10 minuter. Det går också att ljumma dem lätt på en utegrill, det har jag testat. Garnera sedan med sparrisbitar. Minipajer med sparris och västerbottensost Små frasiga smördegspajer med ost- och sparrisfyllning. Det är enkelt att använda smördegsplattor från frysdisken. Se bara till att de innehåller smör, det smakar bättre. Pajerna kan serveras rumstempererade, men blir ännu godare om du värmer dem så att är ljumma. 12 stycken Tid: 40 minuter 400 g frysta smördegsplattor 1 bunt grön sparris, ca 250 g 150 g riven västerbottensost 3 ägg 1 krm salt nymald svartpeppar Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen. 2. Koka upp saltat vatten. Skär sparrisen i små bitar och lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisbitarna 1–2 minuter och därefter knopparna ca 1 minut. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av var för sig. 3. Blanda den rivna osten med ägg, salt och sparrisbitarna, spara knopparna till garnering. 4. Kavla ut smördegsplattorna på längden till cirka 30x10 cm. Skär 3 kvadrater, 10x10 cm, av varje platta. Tryck ner smördegen i fördjupningen i en muffinsplåt eller i engångsformar av aluminium men låt hörnen hänga över kanten. 5. Grädda på nedersta falsen cirka 25 minuter tills degen fått fin färg och fyllningen stannat. Hit kan förberedas dagen före. 6. Värm dem gärna lite före serveringen i 200° ca 10 minuter, men de kan även serveras kalla. Garnera med de sparade sparrisbitarna. Pajerna kan frysas med bra resultat. Här hittar du recept på en annan paj som passar så här års. Här hittar du också ett av mina pajrecept.