[caption id="attachment_8898" align="alignnone" width="1024"] Nubbesallad så gott att äta på knäckebröd. Foto: Pepe Nilsson[/caption] En god nubbesallad är aldrig fel. Det är så himla gott att äta den på eller tillsammans med knäckebröd. Nubbesallad passar perfekt på midsommarbuffén eller som enkel lunch eller vickningsrätt. Men glöm inte med knäckebrödet. Den håller sig 3–4 dagar i kylskåp. Mauds nubbesallad med matjessill 8 portioner på buffé 5 hårdkokta ägg 1–2 burkar matjsesill à 200 g 4 salladslökar 300 g kokt tärnad färskpotatis 1 dl hackad dill 3/4 dl majonnäs, gärna Hellmann's 3/4 dl turkisk yoghurt 3 msk kaviar, gärna Ejderns kaviar lite nymald svartpeppar Tillbehör Knäckebröd Gör så här 1. Hacka ägg och sill. Finstrimla löken. Blanda alltsammans med kalla potatistärningar och finhackad dill. 2. Bladna majonnäs med yoghurt eller gräddfil och kaviar. Rör inte för mycket. Häll blandningen över salladen. Peppra och blanda försiktigt. Servera på knäckebröd. Här hittar du en hel midsommarbuffé. Här hittar du ett annat recept på matjessill med kaviarsås.