[caption id="attachment_3610" align="alignnone" width="700"] Matiga fetaostmuffins kan ätas varma eller kalla. Foto: Pepe Nilsson[/caption] Tid för picknick Vår bästa tid är nu ... precis som i sången som Jan Malmsjö sjöng. Det är verkligen så härligt just nu och "vem minns den snö som kanske föll i fjor"? I dag tog jag en morgonpromenad på Kungsholmen och allt är så fantastiskt vackert med all den fina ljuds grönskan, vårblommor och blommande buskar och träd. Just nu är häggen i full blom här och sprider de underbaraste dofter. Jag vill göra som skomakaren som satte upp en skylt "stängt mellan hägg och syren". För det är verkligen den bästa tiden. Nu funkar ju inte det, men det gäller att njuta av allt fint. Det är läge för picknick. Lättgjorda fetaostmuffins Här ska ni få recept på goda matmuffins, som passar att ta med på picknick eller äta där hemma. De är enkla att göra och är matiga. Perfekta på utflykten eller i matlådan. De är goda att äta som de är men det är också gott att äta dem med en skiva rökt lax eller rökt skinka och en krämig citronsås, som ni också får recept på här. Du kan även frysa muffinsen och ha på lut när du har bråttom. Fetaostmuffins ca 8 muffins ca 150 g färsk spenat 2 rödlökar 1+2 msk olivolja 150 g fetaost 2 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 2 dl filmjölk eller yoghurt 8 halverade cocktailtomater Tillbehör ev citronsås 400 g kallrökt lax eller skinka Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller 8 portionsformar väl. 2. Skala skär 8 tunna klyftor av löken. Hacka resten fint. 3. Fräs lök och spenat i 1 msk olivolja. Tärna osten. 4. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt ägg, fil eller yoghurt, 2 msk olja, 3/4 av osten samt spenat- och lökfräset. Rör om. 5. Häll smeten i formarna och tryck ner lökklyftorna, halverade tomater och resten av osten. 6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt formarna stå några minuter innan du stjälper upp muffinsen. 7. Servera de nygräddade ev med citronsås och lax eller skinka. Men de är goda att äta precis som de är. Citronsås 2 dl sås 1–2 tsk finrivet citronskal 2 dl turkisk yoghurt 1 tsk pressad citronsaft 1 krm salt lite nymald svartpeppar 1/2 dl hackad gräslök Gör så här Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av. Här får du recept på en tunnbrödsrulle också perfekt för picknick. Här får du recept på en tomatpaj som kan ätas kall.