[caption id="attachment_8242" align="alignnone" width="1024"] Marinerad laxloin med sesammajonnäs.[/caption] Lätt, fräscht och gott Tycker ni precis som jag att veckorna rusar iväg. I morgon är det redan fredag, jag förstår inte var den här veckan har tagit vägen. Den har gått rekordsnabbt. Jag har världens roligast jobb tror jag, men ändå är det härligt när helgen kommer. Här kommer tips på en god och enkel start till att fira fredag eller lördagskvällen. Lätt, fräscht och gott! Jag köper laxloin, den finaste delen på laxens ryggfilé som bland annat säljs under varumärktet Froya eller Salma. Den är vaccumpackad och säljs i många större butiker. Laxen skivar jag bara ganska tunt och marinerar i 10 minuter och sedan lägger jag upp dem i hjärtsalladsblad och garnerar med tunt skivad salladslök och majonnäs som jag smaksätter med lite sesamolja. Det blir fantastiskt gott och är så enkelt att laga. Servera gärna ett glas gott svalt rieslingvin eller öl till. Marinerad laxloin med sesammajonnäs 6 portioner Ca 180 g laxloin 2 msk japansk soja 2 tsk pressad lime 2 tsk finriven ingefära 2 tsk svarta sesamfrön ca 12 hjärtsalladsblad 1 salladslök, tunt skivad Sesammajonnäs 4 msk majonnäs Ca 1 krm sesamolja Gör så här 1. Skiva laxen ganska tunt. Lägg den i en skål. 2. Blanda soja, limesaft, ingefära och sesamfrön. Häll över laxen och låt marinera 10 minuter. Vänd på laxen någon gång under tiden. 3. Ansa och skölj och torka salladsbladen väl. Lägg dem på ett fat. 4. Sesammajonnäs: Smaksätt majonnäsen med lite sesamolja. 5. Lyft upp laxen från marinaden och fördela den i salladsbladen. Strö över salladslöken Klicka eller spritsa på majonnäsen. Servera. [caption id="attachment_8242" align="alignnone" width="1024"] Marinerad laxloin med sesammajonnäs.[/caption]