[caption id="attachment_3541" align="alignnone" width="700"] Grillad tonfisk med fräsch mango-och avokadosallad och som pricken över i en korianderolja med lime.[/caption] Så härligt det är här i Malmö, jag får riktiga vårkänslor. I går sken solen, jag hann med en promenad men sedan stod jag inomhus och provlagade till Go'kväll nästa vecka. Det blev två goda soppor, ja på onsdag får ni se. Jag har fryst ner dem för att ta med upp till Umeå. Så det fick bli något riktigt lättlagat och vårfräscht till lördagsmiddag. Lättlagat, fräscht och festligt Jag går gärna i butiken och låter mig inspireras och nu är det säsong för både mango och avokado och det är en lyckad kombination till fisk tycker jag. Tonfisken som fanns i min butik såg så fin ut. Så det blev grillad tonfisk med en fräsch sallad med mango och avokado och till det en kryddig olja med koriander. Gillar du inte koriander kan du ta persilja i stället. Salladen är god även till andra fiskar så byt gärna ut tonfisken mot annan fisk om du vill. Du kan servera salladen till lax eller vita fiskar. Önskar er alla en riktigt skön söndag. Mango- och avokadosallad med grillad fisk och korianderolja med lime Fisken grillar jag i en grillpanna, men du kan likaväl steka den. 4 portioner 4 bitar färsk tonfisk, 600-750 g eller lax eller vit fast fisk mild olivolja salt och nymald svartpeppar Korianderolja 1 kruka färsk koriander 3/4 dl mild olivolja 2 krm salt finrivet skal av 1 lime Mango-och avokadosallad 1 romansallad 1 stor mango eller 1 paket fryst mango à 250 g 2 avokador 1 dl finstrimlad purjolök 1 röd chili ca 2 msk pressad lime 1 krm salt Tillbehör lime Gör så här 1. Korianderolja: Mixa korianderblad och stjälkar tillsammans med olivoljan med mixerstav till en grön olja. Smaka av med salt och finrivet limeskal. 2. Mango- och avokadosallad: Skölj och torka salladsbladen väl. Strimla dem. Fördela salladen på tallrikarna. Skala och tärna mango och avokado. Blanda dem med purjolöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chili och pressad lime i mangosalladen. Smaka av med lite salt. Fördela mangosalladen över romansalladen. 3. Olja in tonfiskbitarna, salta och peppra och grilla eller stek dem någon minut på var sida i het panna. 4. Servera dem till salladen och ringla över lite korianderolja.