[caption id="attachment_9245" align="alignnone" width="1024"] Mandeläppelkaka med kanel. Kakan är helt glutenfri.[/caption] Hoppas ni alla haft bra helg. Själv har jag plockat lingon, kokat lingonsylt till vintern och höströjt på tomten. Roligt att ni var så många som gillade mina äppelkakor som jag gjorde i Go'kväll i onsdags. Men jag har fått förfrågan om jag inte har någon god äppelkaka som inte innehåller gluten och i helgen blev den här kakan till. Så god och enkel att göra, jag serverade med lättvispad grädde och den gjorde succé. Mandeläppelkaka - utan gluten Den här kakan är så god och lätt att göra. Mandelns milda smak tillsammans med äpplena blir ljuvligt gott. Du klyftar bara äpplena och lägger dem i en ugnsform och sedan rör du snabbt ihop mandelsmeten. Jag hade köpt färdigt mandelmjöl, men du kan mala mandel själv också, men då blir den inte lika snabb. Mandeläppelkaka med kanel Kakan är helt glutenfri. 6 portioner 6 medelstora äpplen 2 msk strösocker 1–1 1/2 tsk kanel Mandeltäcke 1 dl strösocker 75 g smör, rumsvarmt 125 g mandelmjöl 2 ägg Tillbehör lättvispad grädde Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Klyfta äpplena och lägg dem i en ugnsform. Blanda kanel och socker och strö blandningen över äppelklyftorna och blanda runt. 3. Mandeltäcke: Vispa eller rör samman strösocker och rumsvarmt smör. Tillsätt mandelmjölet och äggen ett i taget . 4. Bred blandningen över äpplena och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills mandeltäcket fått fin färg. Servera gärna ljummen med lättvispad grädde. Här är recepten till äppelkakorna som jag gjorde i Go'kväll den 15 september.