[caption id="attachment_9853" align="alignnone" width="1024"] Krispigt majsknäcke med linfrön. Foto: Christina Uhlin[/caption] Baka tunt knäcke med majsmjöl Sprött tunt majsknäcke med både solrosfrön och linfrön är riktigt enkelt att baka. Det här knäcket är helt glutenfritt. Viktigt att det är helt torrt när du förvarar det i tättslutande burkar. Låt gärna kakorna torka på eftervärmen i ugnen. Majsknäcke med linfrön Lättbakat och sprött majsknäcke som är helt glutenfritt. Förvara i tättslutande burk eller plastpåsar 4 stora kakor 4 dl majsmjöl, 220 g 1 dl solrosfrön, 50 g ½ dl linfrön ½ tsk salt 1½ dl kokande vatten, 150 g 2 msk olivolja 1 ägg ev lite flingsalt Gör så här 1. Sätt ugnen på 180° varmluft eller 200° över- och undervärme. Sätt samtidigt in en plåt i ugnen. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll kokande vatten över och blanda. 3. Tillsätt olja och ägg. Arbeta ihop till en deg. 4. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut den till stora tunna kakor mellan bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite flingsalt om du gillar sälta. 5. Lägg dem på varm plåt och grädda 15–20 minuter tills de börjar få lite färg i kanterna. Låt dem kallna på galler utan duk. Låt dem gärna torka extra på eftervärmen i ugnen. Det är viktigt att de är helt torra innan förvaring i burk. Här hittar du recept på rågknäcke.