[caption id="attachment_3604" align="alignnone" width="700"] Lyxig biff Lindström med pepparrotskräm. Foto: Christina Uhlin[/caption] God morgon! Har du inte bestämt vad du ska laga till söndagsmiddag kanske det här kan vara något. Saftiga biffar med mycket smak av rödbetor och kapris. En lite lyxigare variant av biff Lindström. Som pricken över i serverar jag en god pepparrotskräm till biffarna. Ha en fin söndag! Lyx-Lindström med pepparotskräm Klassiska svenska smaker som jag aldrig tröttnar på. 4 portioner Tid: 40 minuter 500 g nötfärs eller älgfärs 1¼ tsk salt ½ tsk nymald svartpeppar 2 dl finhackade rödbetor, 100 g ¾ dl finhackad smörgås- eller ättiksgurka, 50 g 2 msk små kapris 1 finriven liten gul lök 4 äggulor 1 ägg smör till stekning Klyftpotatis 800 g fast potatis 2 msk olivolja 1 tsk salt Pepparrotskräm 1 dl crème fraiche ca 1 msk pepparrot 1 krm salt Tillbehör romanesco, broccoli eller annan grönsak ärtskott riven pepparrot Gör så här 1. Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250°. Tvätta potatisen väl och skär den i klyftor. Blanda klyftorna med olja och salt. Sprid ut dem på plåt med bakplåtspapper. Stek potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter tills de fått fin färg och är mjuka. Rör om någon gång under tiden. 2. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till färsen och rör tills färssmeten håller ihop. Forma biffar på vattensköljd skärbräda. 3. Hetta upp smör och stek biffarna på medelvärme några minuter per sida. Obs, inte för hög värme eftersom de lätt bränns! 4. Pepparrotskräm: Använd en elvisp för att vispa crème fraichen tjock. Smaka av med riven pepparrot och lite salt. 5. Ansa och dela romanesco i mindre bitar och buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. 6. Lägg upp biffarna på ärtskott och servera med klyftpotatis, pepparrotskräm, mer riven pepparrot efter smak och grönsaker.