[caption id="attachment_9782" align="alignnone" width="1024"] Linssallad med grönkål. Foto: Christina Uhlin[/caption] Julförberedelserna fortsätter. Hoppas ni har haft en bra helg. Jag har lagat julmat och firat ""Lilla julafton". I Skåne är Lille julafton den 23 men för min familj är den dag vi alla kan samlas och fira. Det innebär att vi kör nästan som en hel julafton, eftersom vi sprids ut på olika håll på den riktiga julaftonen. Det är underbart att få umgås och äta god julmat. Vegosallad och tillbehör Linssallad med äpplen, grönkål och valnötter är ett gott tillbehör till skinka, korvar och annat på julbordet eller om du har rester och vill komplettera med något. Men den här salladen är också ett gott vegoalternativ för de som inte vill ha kött överhuvudtaget. Salladen är helt vegansk och tack vare linserna blir den matig. Här har jag gjort det enkelt och använder färdigkokta linser på tetra. Men när jag kokar själv brukar jag använda svarta belugalinser, de passar så bra i sallader. Linssallad med grönkål God som tillbehör på julbordet eller som vegoalternativ på julbordet. 6 portioner 200 g färsk grönkål 1 tetra gröna linser, 380 g 2 äpplen 50 g valnötter Dressing 1 msk dijonsenap 1 msk äppelcidervinäger 1 liten vitlöksklyfta, pressad 3 msk olivolja ½ tsk salt 2 krm nymald svartpeppar Gör så här 1. Skär bort de grova nerverna på kålen. Skölj kålbladen väl och låt dem torka. 2. Hacka kålen fint. Skölj linserna i ett durkslag och låt dem rinna av väl. Blanda kål och linser. 3. Vispa samman alla ingredienser till dressingen. Häll den över linssalladen. 4. Kärna ur och skiva äpplena tunt eller tärna dem. Blanda med linssalladen. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. 5. Bryt valnötterna i bitar och blanda ner dem i salladen. Tallriken kommer från: https://www.instagram.com/gunvor_christina_keramikstudio/ Här hittar du en annan god sallad till julbordet.