[caption id="attachment_9473" align="alignnone" width="1024"] Sötsryliga lingonremmar gör du lätt med bara 2 ingredienser. Foto: Christina Uhlin[/caption] Nästa vecka kommer jag att baka något gott och lättbakat i Go'kväll för redan nästa söndag är det första advent. Så nästa vecka blir det också start med allt möjligt gott inför advent och jul här på bloggen. Det kommer att bli gott till glöggen, matbröd, julbak och julmat. Men jag tjuvstartar redan i dag. För de här remmarna är inte bara goda till jul. De blir läckert sötsyrliga och så blir färgen fantastisk. Det är enklare än du kan tro att göra de här remmarna. Bara 2 ingredienser De består bara av två ingredienser – lingon och honung. Alltså inga konstigheter som färgämnen, animaliska produkter eller stabiliseringsmedel. Men det är viktigt att du har bakplåtspapper av flergångstyp eller en bakmatta i silikon. Det tar tid i ugnen men sköter sig helt självt, öppna bara ugnsluckan då och då så att du släpper ut lite fukt. Sötsyrliga lingonremmar Det är enklare än du kan tro och bara två ingredienser behövs när du gör egna goda och sötsyrliga remmar. Men det är viktigt att du har bakplåtspapper av flergångstyp eller en bakmatta i silikon. Ca 20 remmar 250 g lingon ½ dl honung, 70 g Gör så här 1. Sätt ugnen på 80° eller 75° med varmluft. 2. Blanda lingon och honung i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda 5 minuter utan lock. 3. Mixa lingonen till en puré. Bred ut den på ett bakplåtspapper av flergångstyp till ca 25x35 cm. Låt torka mitt i ugnen ca 3 timmar. Öppna ugnsluckan då och då, så att du släpper ut lite fukt. 4. Låt svalna och skär till långa remmar. [caption id="attachment_9475" align="alignnone" width="1024"] Lingonremmar söta och syrliga med otroligt vacker röd färg.[/caption]