[caption id="attachment_2257" align="alignnone" width="700"] Snabblagad pasta med rökt lax och kantareller.[/caption] I går blev det inte soppa utan en snabbgjord laxpasta med lite av vad jag hade hemma i kylskåpet. Men den blev så god så jag delar med mig av receptet. Det tog knappt en kvart att laga till den. Du kan lätt dubbla receptet om du vill. Laxpasta med svamp och citron 2 portioner 200 g spaghetti 100–150 g kantarelller eller annan svamp 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, krossad 100 g skivad kallrökt lax 1/2 dl hackad persilja finrivet skal av 1/2 citron Tillbehör finriven parmesan Gör så här 1. Sätt på pastavatten och salta rejält. 2. Ansa svampen och stek den på ganska hög värme i olivolja tillsammans med en krossad vitlöksklyfta. 3. Koka pastan. 4. Strimla laxen och hacka persiljan. 5. Häll av kokvattnet från pastan och häll tillbaks pastan i kastrullen. Plocka bort vitlöksklyftan och tillsätt den stekta svampen med olivoljan i pastan. Tillsätt även lax och persilja och finriv citronskal över alltsammans och vrid över peppar. Smaka av om det behövs salt. Servera genast i varma tallrikar gärna med riven parmesan.