[caption id="attachment_10404" align="alignnone" width="1024"] Laxpaj med spenat i frasigt filodegskal.[/caption] Laxpaj med extra frasigt pajskal Jag utlovade frasig deg i gårdagens Go'kväll och med filodeg får du verkligen en frasig pajdeg. Jag har fyllt med en god fyllning med bladspenat, kallrökt lax, ägg och ost av olika slag. Det blir en härligt god och lite krämig fyllning. Om du vill kan du byta ut den rökta laxen mot gravad lax. Självklart kan du byta ut degen mot vanlig pajdeg om du hellre vill det. Det blir gott men ser inte lika festligt ut. Om du vill se hela programmet kan du göra det här. Förutom mat är temat starka kvinnor och Elin Kjos träningsprofilen ger sin berättelse som jag tycker hopp och styrka som alla behöver, vilken fantastisk stark tjej. Monica Lindgren ger bra boktips av starka kvinnor och Beppe programleder. Här kan ni se hela programmet. Beppe pratar i programmet om en laxlasagne som han alltid brukar göra och receptet till den hittar du här. Laxpaj med spenat i frasigt filodegsskal. Ca 8 bitar 1 paket filodeg, 450 g 125 g smör Fyllning 1 förpackning tinad ekologisk spenat, 450 g 1 bunt salladslök 1 msk olivolja eller smör 1 bit kallrökt lax, 300 g ½ burk ricotta à 250 g 1 ask färskost, 150 g naturell 150 g riven Västerbottensost eller annan lagrad ost 3 stora ägg 2 krm salt 1 krm riven muskotnöt nymald svartpeppar Tillbehör sallad Gör så här 1. Se till att deg och spenat är tinade. 2. Sätt ugnen på 200°. 3. Ansa och skiva salladslöken och fräs den mjuk i olja eller smör. 4. Skär bort skinnet och plocka bort eventuella ben på laxbiten. Tärna laxen fint 5.Smält smöret och pensla en form med löstagbar kant 26 cm i diameter. Lägg i ett ark och pensla med smör, lägg på nästa ark lite omlott, pensla med smör och fortsätt att lägga arken lite oregelbundet omlott, så att det blir ett jämntjockt pajskal med överhäng på kanten. Pensla även sista arket med smör. 6. Blanda ricotta, färskost, riven ost, ägg, salt, muskot, peppar och blanda till sist ner salladslöken och laxtärningarna. Fördela fyllningen i pajskalet. Vik in överhänget av degen över fyllningen. Pensla degen om du har smält smör kvar. 7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter tills fyllningen stannat och degen fått fin färg. Lossa kanten och flytta över till en skärbräda. Skär upp med vass kniv. Servera med sallad. [caption id="attachment_10405" align="alignnone" width="1024"] Riktigt frasig pajdeg med god fyllning me dlax ohc spenat. Servera med en sallad.[/caption]