[caption id="attachment_2981" align="alignnone" width="700"] Supergod laxlasagne med både rökt och gravad lax och bladspenat. Foto: Pepe Nilsson[/caption] Bekvämimpa med världens enklaste laxlasagne Lasagne är alltid gott och det här är en superenkel och god variant med två sorters lax. I morgon är det lördag och varför inte bjuda någon på en läcker laxlasagne. Du gör den på 10 minuter och sedan sköter den sig själv i ugnen. Med den här rätten kan du verkligen bekvämimpa. Det är världens enklaste lasagne, men det kan man inte tro. Den är verkligen supergod och känns lite lyxig med fin smak av rökt lax. Jag brukar ta hälften rökt lax och hälften gravad. Men du kan även välja enbart gravad eller rökt om du vill. Du behöver inte salta eftersom laxen är så salt. Servera med en god sallad gärna med en senapsvinägrett. Laxlasagne 4 portioner Tid: 10 minuter + 35 minuter i ugn 1 liten purjolök 1 msk olivolja 250 g kesella, 10 % 2 stora ägg 1 förpackning tinad bladspenat, 450 g 1 krm nymald vitpeppar 250 g färska lasagneplattor 400 g skivad lax, kallrökt eller gravad eller gärna hälften av varje 3 dl riven lagrad ost, t ex prästost Tillbehör Blandad sallad med senapsvinägrett Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i olivolja. 3. Blanda samman kesella, ägg, spenaten med vätskan och den frästa purjolöken. Peppra. 4. Fördela lite av spenatblandningen i botten på en ugnsform. Varva sedan lasagneplattor, laxskivor och spenatblandning. Avsluta med spenat och strö till sist över osten. 5. Gratinera i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. 6. Servera med sallad. Här hittar du recept på en annan laxlasagne med getost och grönkål.