[caption id="attachment_2948" align="alignnone" width="700"] Laxfilé med frasig ostfyllning och fräsch rödbetssallad. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Jag fick häromdagen önskemål från några damer som önskade recept på god lunchrätt, gärna med lax, att bjuda på när de spelar bridge. Jätteroligt när ni som läser bloggen hör av er. Här kommer ett recept på en perfekt lunch- eller middagsrätt. En rätt där du kan förbereda det mesta. Så det är bara att stoppa in laxen i ugnen och blanda sallad och dressing strax innan det är dags att äta. Det kan tyckas lite konstigt med lax och gorgonzola och mascarpone, men det är supergott, jag lovar. Jag använder en ost som består av både gorgonzola och mascarpone och den brukar kallas Magor. Lycka till Barbro med vänninor och alla ni andra som vill testa! Lax med frasig ostfyllning 6 portioner 6 bitar lax av mellanbiten med skinn, ca 1 kg 2 tsk salt nymald vitpeppar Ostfyllning 100 g ljust surdegsbröd utan kanter 300 g Magor, mascarpone- och gorgonzolaost Rödbetssallad 500 g kokta och skalade rödbetor 1 påse blandad sallad med rucola, 150 g 1 msk vinäger, rose- eller äppelcidervinäger 3 msk olivolja 2 krm salt nymald svartpeppar 50 g valnötter Gör så här 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Skär en ficka längs med varje laxbit ner till skinnet men inte igenom. Salta och peppra laxen runtom. Lägg bitarna med skinnet ner på plåt med bakplåtspapper. 3. Ostfyllning: Skär brödet i små tärningar och blanda den med osten. Fördela fyllningen i fickorna. Hit kan förberdas i god tid. Stek laxen mitt i ugnen 12–15 minuter tills fyllningen börjar få fin färg och laxen känns färdig. 4. Rödbetssallad: Klyfta rödbetorna. Häll salladen i en skål och blanda med rödbetorna. Vispa samman vinäger, olivolja, salt och peppar. Häll dressingen över salladen strax före serveringen. Bryt nötterna i bitar och strö över dem. 5. Servera den nystekta laxen med salladen.