[caption id="attachment_2312" align="alignnone" width="700"] Spaghetti med broccolisås.[/caption] Det blir långa arbetsdagar för mig och i går orkade jag inte ta vägen om affären. Det blev lite av kylskåpsrens med råvaror som jag hade hemma. Jag gjorde en vegetarisk pastarätt med broccoli. Enkelt, snabblagat och väldigt gott. Jag hade en broccoli och en bit Saint Agur, fransk grönmögelost hemma. Just broccoli och grönmögelost är goda smaker som passar perfekt tillsammans. Spaghetti, ost och pasta mer behövs inte för att trolla fram en god pastarätt som blir förvånansvärt krämig utan grädde. Testa så får du se. Den som vill kan naturligtvis servera den till en stekt köttbit. Broccolipasta -recept 2 portioner 200 g spaghetti 1 broccoli, 250 g 1 bit, ca 75 g, grönmögelost, Saint Agur lite av kokvattnet salt och nymald svartpeppar Gör så här 1. Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull och saltat vatten i en mindre kastrull till broccolin. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. 2. Skölj broccolin och skär broccolistammen i tunna skivor. Dela resten till mindre buketter. Börja med att koka stjälkbitarna några minuter. Lägg ner broccolibuketterna och koka ytterligare ca 5 minuter tills buketterna är mjuka. Häll av vätskan och ta undan några små buketter till garnering. Mixa resten av broccolin direkt i kastrullen. Tillsätt osten i bitar och mixa och låt osten smälta i det varma broccolimoset. 3. Häll av pastavattnet när den är kokt, men spara 1/2 dl av kokvattnet. Häll tillbaks pastan och det sparade vattnet i kastrullen och blanda ner broccolisåsen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och nymald peppar. Servera i varma tallrikar och garnera med de sparade broccolibuketterna.