Lättlagade helgmenyer för en god sommarI dag har det bara regnat här i Norrbotten. Det har inte gjort så mycket för min del, eftersom jag fortfarande jobbar. Vi vet ju att sommaren alltid bjuder på växlande väder. Ibland är det tropiska hetta och ibland ligger lågtrycken parkerade över oss. Aldrig kan vi veta hur sommaren ska bli. Men vad vi alltid vet är att vi måste äta och äta gott vill vi ju. Nästa vecka har jag semester och då kanske det inte händer så mycket här på bloggen och därför har jag samlat några sommarmenyer som du kanske har sett förut, men som jag hoppas att du gillar och alla är lättlagade. Tips! Mixa och matcha huvudrätterna med olika förrätter och desserter, så har du helt plötsligt ännu fler menyer att välja bland.Önskar er en skön helg och fin fortsättning på sommaren! Du vet väl att du kan följa mig på Instagram: maudsmat_matmagasinet Smörstekt abborrfilé med färskpotatis, spenat och krämig sås. Foto: Ulrika PousetteMeny med färsk abborreJag älskar abborre och det fiskar vi i sjön vid min stuga i Norrbotten. Jag filéear och byxar alltid abborre. Det tar lite tid, men när det är semester har man ju ofta lite mer tid. Sedan är det bara smörsteka och servera med färskpotatis och en god sås. Det går snabbt och lätt. Här hittar du recept till sommarmeny med abborre.Sommarmeny med aborreBetor med italienska tillbehörSmörstekt abborrfilé med färskpotatis, spenat och krämig såsJordgubbar eller andra bär och glass eller grädde Grilla karré på spett Karréspett med melonsallad och limekräm. Foto: Ulrika Pousette Lättlagad sommarmeny med karréspettTomatsoppa med basilikacrostini*Karréspett med melonsallad och limekräm*Bärdessert med havre- och kardemummafrasKarré är en underskattad grillråvara, tycker jag. Karré blir alltid saftigt och gott och är lätt att variera. Här serverar jag den till en fräsch melonsallad. Till förrätt blir det kall tomatsoppa och som dessert läckra bär. Klicka här så kommer du till den lättlagade menyn med karréspett.Bjud vegoVarför inte överraska och bjuda alla även de inbitna köttätarna på en läcker vegansk burgare till huvudrätt och spetskål med senapsdressing till förrätt och avlsuta med en läcker bakelse, allt helt veganskt och supergott. Naurligtvis kan du servera tillbehören till köttburgare också.[caption id="attachment_4708" align="alignnone" width="1024"] Vegoburgare med goda tillbehör. Foto: Ulrika Pousette.[/caption] Vegansk helgmenyGrillad spetskål med senapsdressing*Vegoburgare med tomat- och paprikasås*Veganska raw food bakelser med bärKlicka här så kommer du till den veganska helgmenyn med vegoburgare.Låt bacon möta laxDet kan låta underligt med bacon och lax, men testa det är jättegott. Till laxen serverar jag en fräsch nektarinsalsa, Just nu finns det ju nyskördade rödbetor som är så mjälla och fina. Jag älskar rödbetor och getost. Det är som smaker gjorda för varandra. Baconlindad lax på spett, nektarinsalsa och ugnsrostad potatis med grönsaker. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Enkel helgmiddag med baconlaxRödbetor med hallonvinägrett och färsk getost*Baconlax, rostad citronpotatis och nektarinsalsa*Bärtårta med apelsin Klicka här så kommer du till menyn med baconlax med nektarinsalsa. Bjud på fräsch kycklingsallad Kycklingsallad med citronkräm. Foto: Christina Uhlin Lättfixad helgmeny med kycklingKycklingsallad med melon, bulgiur och citronkräm*Mandelkaka med apelsin och jordgubbarÄr du mer sugen på kyckling så är det här en lättlagad meny med saftiga kycklinglår i en fräsch sallad och superläcker kaka som är god till både jordgubbar och hallon.Klicka här så kommer du till menyn med kycklingsallad och mandelkaka. Önskar er alla en fin fortsättning på sommaren!