[caption id="attachment_8167" align="alignnone" width="1024"] Riktigt snabblagad kycklinggryta med curry och tillbehör vid sidan om.[/caption] I går lagade jag två riktigt lättlagade grytor i Go'kväll. Grytor som både är snabba och mycket lätta att laga eller som du kan förbereda och bara värma. Kycklinggrytan var ett favoritrecept för mina barn när de var små. Det var en rätt som de ofta önskade sig när vi skulle ha födelsedagsmiddag med släkten. Det gillade jag också för den är otroligt lättlagad och enkel att göra till många. Det är också riktig mysmat för bara familjen, var och en får förse sig med de tillbehör som de gillar. Jag brukar servera banan, russin, jordnötter, lite kokosflingor och chutney och även ris förstås. Det går även fint att göra grytan med fläskfilé. Här serverar jag med jasminris. Det och basmatiris tycker jag är jättegott och jag kokar det alltid utan salt. Färsgryta med asiatisk touch Den andra grytan är en köttfärsgryta med asiatisk touch. Påminner om yakiniku som brukar serveras på sushiställen. Den är också en gammal favorit som fått nytt liv. I den ingår vitt vin. Om du inte vill ha vin kan du alltid ta god röd- eller vitvinsvinäger ca 2 msk och späda med vatten. På slutet kan du alltid smaka av balansen av syra och sötma. Råkostsallad Till båda grytorna passar råkostsalladen som är så enkel, fräsch och god. Vill du så kan du smaksätta med någon krydda, ingefära eller chili. Det är liksom en bassallad som passar till det mesta och sedan kan man smaksätta. Den är fullproppad med vitaminer. Spetskål och paprika innehåller mycket C-vitamin och morötterna fulla med karotin som omvandlas till vitamin A i vår kropp. Önskar er alla en fin dag! Kycklinggryta med curry Kyckling i krämig currysås serveras med ris och goda tillbehör. Det går bra att ta majsstärkelse om du vill ha det glutenfritt. 6 portioner 20 minuter 900 g kycklingfilé smör till stekning 1 msk curry 1½ tsk salt 1½ msk vetemjöl eller majsstärkelse 1 dl vatten 2 dl crème fraiche 2 tsk kinesisk eller japansk soja Nymald svartpeppar. Tillbehör Ris Skivad banan Russin Jordnötter Chutney Kokosflingor Gör så här 1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och flytta över till en gryta. 2. Strö över curry, salt och vetemjöl i grytan.. Rör om. Koka ur pannan med 1 dl vatten och häll det sedan i grytan. Tillsätt crème fraiche och kinesiskt soja. Koka upp och koka under locke 5-–10 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock.Se att kycklingen är färdig och smaka av om det behövs mer salt och vrid över lite svartpeppar. 3. Servera med ris och de andra tillbehören i skålar vid sidan om. [caption id="attachment_8169" align="alignnone" width="1024"] Råkostsallad med honungs- och äppelcidrvinäger.[/caption] Råkostsallad Dressingen består bara av god äppelcidervinäger, honung och salt. Ingen olja ingår. En bra bassallad som du kan varierar med olika kryddor , t ex färsk koriander, timjan, gräslök eller basilika. Den som gillar lite hetta kan ta i lite finhackad chili. Finriven ingefära är också gott i den här salladen. Den kan förvaras flera dagar i kylskåp. 6 portioner 350 g spetskål 2 morötter 1 paprika Dressing 3 msk äppelcidervinäger 1 msk honung ½ tsk salt Gör så här 1. Dressing: Blanda äppelcidervinäger, honung och salt. Rör om och låt stå tills honungen löser sig. 2. Finstrimla kålen och lägg den i en bunke. 3. Skala och grovriv morötterna och ansa och tärna paprikan. Blanda ner i bunken och häll över dressingen. Blanda runt och låt stå en stund. Blanda gärna runt under tiden. [caption id="attachment_8171" align="alignnone" width="1024"] Köttfärsgryta med asiatisk touch, påminner om yakiniku.[/caption] Köttfärsgryta med asiatisk touch Köttfärsen får så god och fin smak och är otroligt lättlagad. Den passar perfekt att servera till ris. 4 portioner Tid: 15 minuter 500 g nöt- eller viltfärs 1 msk neutral olja 1 msk sesamolja 2 stora gula lökar 1–2 vitlöksklyftor 250 g champinjoner 1 dl japansk soja 1½ dl torrt vitt vin Ca ½ dl vatten 1½ msk strösocker ½ tsk nymald svartpeppar 1 tumstor bit färsk skalad ingefära, riven Tillbehör ca 1 msk sesamfrön, gärna rostade strimlad chili kokt ris Gör så här 1.Bryn färsen i oljan i en gryta. 2. Ansa och skiva lök och champinjoner. 3. Låt lök och pressad vitlök fräsa med färsen tills löken börjar mjukna. Tillsätt champinjoner och låt fräsa med färsen. 4. Tillsätt soja, vin, vatten, socker, peppar och riven ingefära. Låt sjuda ganska 5–10 minuter. 5. Strö över lite sesamfrön och servera med ris och chili för de som vill. Här kan du titta på hela programmet från onsdag 10 mars. [caption id="attachment_8179" align="alignnone" width="1024"] Vårkänsla i Go'kvällstudion.[/caption]