[caption id="attachment_16544" align="alignnone" width="800"] Lättgjorda köttfärsbollar i tomatsås. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Laga snabbt och ät lugnt För att få vardagspusslet att gå ihop är det ofta bra med snabblagad mat om man inte hunnit förbereda. Jag vill hellre att matlagningen går snabbt än att stressa vid matbordet. Men jag vet hur stressigt det kan vara att få familjens tider att synka på vardagar. Enkel tomatsås och lättgjorda köttfärsbollar Det här är en riktig snabbvariant av köttbullar. Jag gör köttbullarna lite större än vanliga köttbullar och kallar de därför köttbollar. Jag kokar köttfärsbollarna direkt i en enkel tomatsås. Vill du göra det ännu enklare köper du färdig tomatsås i glasflaska. Börja med att sätta på pastavattnet så vinner du tid. Det här är en rätt som också är perfekt att ta med i matlåda och du kan också frysa in dem i tomatsåsen. Lättgjorda köttfärsbollar i tomatsås 4 portioner Tid: 20 minuter 500 g nöt- eller blandfärs 1 ägg ¾ dl kallt vatten ½ vitlöksklyfta, pressad 1 tsk salt ½ tsk nymald svartpeppar rivet skal av ½–1 ekologisk citron 1 dl hackad persilja Tomatsås 1 burk finkrossade tomater, 400 g 1 dl vatten ½ tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk tomatpuré 1 vitlöksklyfta, pressad 1 tsk socker Tillbehör Spaghetti Gör så här 1. Koka upp alla ingredienserna till tomatsåsen i en låg och vid kastrull. Låt sjuda utan lock. 2. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma med vattensköljda händer ca 14 bullar och lägg ner dem direkt i den kokande såsen. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. 3. Koka spaghettin och servera till köttfärsbollarna.