[caption id="attachment_6135" align="alignnone" width="1024"] Gör succé med jordnötsbräck. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Är du sugen på hemgjort julgodis men inte hunnit fixa? Lugn det här bräcket gör du lätt och snabbt. Dessutom brukar det göra succé. Det blir så god smak och fin sälta av jordnötterna. Jag gjorde det i Go'kväll i onsdags och även då blev det så uppskattat. Perfekt också som gå bort-present i jul. I programmet gjorde jag även ett snabbgjort saffransris, så gott med kardemumma och kanel. Jag har fått många frågor vilken sorts risgrynsgröt-korv jag använde. Jag sa saffranskorv, men det var riskorv. Jag använde Icas egna varumärke mycket fastare, godare och bättre än de andra märkena som jag har testat. Du kan ju givetvis använda egen gröt, men om du har bråttom är det suveränt med den färdigkokta grötkorven till den här desserten. Receptet till saffransriset hittar du här. Jag gjorde även en mycjet läcker och hållbar tryffeltårta som jag brukar servera i små konfektbitar. Den är helt glutenfri.. Recepten till jultårtan hittar du här. Jordnötsbräck Riktigt enkelt att göra om du bara har en termometer som klarar upp till 150º. 100 g smör 2½ dl strösocker ½ dl ljus sirap 100 g saltade jordnötter Gör så här 1. Blanda smör, socker och sirap i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka tills massan är 145º. Det tar 10–15 minuter om man kokar på hög värme. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt nötterna. 2. Koka ytterligarenågon minut tills massan är 145º. 3. Häll ut massan på plåt med bakplåtspapper. Vicka plåten så att den flyter ut. 4. Bryt knäcken i bitar när den kallnat.