[caption id="attachment_6003" align="alignnone" width="1024"] Saftiga och lättbakade saffranskokostoppar. Foto: Ulf Svensson[/caption] Hoppas ni har haft en bra helg. Det har jag, på lördagen var det helt underbart väder i Malmö och jag hann jag pynta lite för advent. På söndagen blev det tågresa mot Stockholm gillar verkligen att åka tåg i stället för att flyga. Det är inte bara bättre för miljön utan så mycket bekvämare om än det tar lite längre tid, men det är inte mycket tid jag sparar med att ta flyg om man räknar på den totala tiden. Jag hann köpa blommor och pynta även i Stockholm. För den här veckan blir det jobb i Stockholm hela veckan. Lättbakade kokostoppar Jag hann inte baka i helgen, men som tur var hade jag i frysen som jag hade bakat tidigare så det blev adventsfika i alla fall. Här ska ni få recept på en superenkel kaka att baka. Kokos och saffran är en supergod kombo. det går mycket bra att frysa kokostopparna. KOKOSTOPPAR MED SAFFRAN Se till att äggen inte är för stora för då blir kakonra inte lika toppiga. Cirka 30 små kokostoppar 1/2 kuvert saffran à 0,5 g 50 g smör 2 dl strösocker 2 små eller medelstora ägg 200 g kokosflingor Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. Finstöt saffranet med lite av sockret. Smält smöret och blanda ner saffranet i smöret. Låt smöret svalna. 2. Blanda ner resten av sockeret, ägg och kokosflingor. Låt gärna stå en stund så sväller kokosflingorna. 3. Klicka ut toppar med tesked på plåt med bakplåtspapper. 4. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter till de börjar få fin färg.