[caption id="attachment_3339" align="alignnone" width="700"] Citronglass. Foto: Ulf Svensson[/caption] Jag gillar den fräscha smaken och syran från citroner och det här är en riktigt fräsch dessert. Jag har fyllt små citroner med en läcker glass med yoghurt. Den blir fin i konsistensen även utan glassmaskin. Det är lite pyssligt att gröpa ur skalen, och har du ont om tid kan du frysa i en skål och göra kulor i stället eller frysa i glas eller portionsformar. Citronglass 4–6 portioner 2 äggulor 1 dl strösocker 1 citron 2 dl vispgrädde 1 dl turkisk yoghurt ca 1 msk pressad citron ev 4–6 ekologiska citroner Gör så här 1. Vispa äggulor och socker pösigt. 2. Tvätta och finriv citronskalet och blanda ner det i äggvispet. 3. Vispa grädden och blanda ner den. 4. Rör ner yoghurten försiktigt. 5. Smaka av med citronsaft. 6. Om du ska fylla i citroner skär du av översta delen som ett lock och skär sedan bort fruktköttet eller pressa ur saften. Skär till undersidan så att de står plant. Fyll i glassen och sätt in dem i frysen och frys även in locken fast vid sidan om. Täck med folie när de fryst. 7. Servering: Sätt på locken, låt dem stå en stund så att glassen tinar lite.