[caption id="attachment_6528" align="alignnone" width="1024"] Kycklingschnitzel med sardeller och kapris.[/caption] Hoppas ni alla har haft en bra helg, trots dessa trista tider. Vi måste hålla ut, så kommer det att vända och vi kan få stopp på det eländiga viruset. Själv har jag ägnat mig åt riktigt långa promenader, för Skåne bjöd på ett strålande väder både i lördags och i söndags. Ena dagen blev det vandring i skogen runt Häckeberga och andra dagen runt Katrinetorp och längs vattnet inne i Malmö. Det är en lisa för min själ att vandra i naturen. Schnitzel på kycklingfilé I går blev jag så sugen på schnitzel med sardeller och kapris, men det som jag hade hemma var kycklingbröstfiléer. Men då gjorde jag schnitzel av kycklingfiléerna i stället för kalv- eller fläskkött och det blev så gott. Jag kryddade kycklingen med pepparmix. Jag använder mycket sällan färdiga kryddmix, men just pepparmix, tycker jag är en god krydda och den gav fin smak till mina schnitzlar. Pepparmix innehåller bland annat svartpepppar, senapsfrö, kryddpeppar, cayennepeppar och paprika. Jag serverade mina schnitzlar med sardeller, kapris och citron. Ingredienser som jag alltid har hemma. Sardeller köper jag inlagda i olja i glasburk, de håller mycket länge i kylen. De kan tillsammans med kapris och citron pigga upp det mesta. Tillbehöret blev en enkel sallad med lättkokt broccoli och morot med en senapsvinägrett. Kycklingschnitzel med kapris och sardeller 4 portioner 4 kycklingfiléer, 600–700 g 1 1/2 tsk pepparmix 1 tsk salt vetemjöl 2 ägg 2–3 dl ströbröd smör till stekning Sallad med broccoli och morot 1 påse blandad sallad, 70 g 1 stånd broccoli 2-3 morötter 1 tsk dijonsenap 1 msk vinäger 3 msk olivolja 1/2 tsk salt nymald svartpeppar Tillbehör 12–16 sardellfiléer i olja 1 dl kapris citron Gör så här 1. Skär filéerna horisontellt på hälften nästan helt igenom. Vik ut och lägg dem på plastfolie. Banka dem ganska tunna med köttplattare eller botten på en kastrull. Strö över pepparmix och salta dem runt om. Vänd dem först i vetemjöl, sedan i söndervispat ägg och till sist i ströbröd. 2. Förbered salladen: Ansa och skär morot och broccoli i mindre bitar. Koka dem några minuter i saltat vatten. Spola av i kallt vatten och låt rinna av väl. Blanda samman dressingen och häll den över grönsakerna. Strax före serveringen blandar du broccolin och morötterna med salladen. 3. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek på medelvärme tills paneringen fått fin färg på båda sidor och kycklingen är genomstekt. Servera med kapris, sardeller, citron och salladen.