[caption id="attachment_4300" align="alignnone" width="1024"] Kycklingballotin - Kycklingfilé fylld med bacon och spenat. Foto: David Back[/caption] Det känns härligt med fredag, jag har haft en slitig vecka och inte känt mig på topp på grund något virus som har satt sig i min kropp. Men även i dag skiner solen i Stockholm och det är underbart att våren är på väg. Det är ju snart påsk också och det här är en rätt som passar till en middag i helgen men den är lika bra att servera på påskbuffén. Du kan förbereda i god tid och det vet jag att ni brukar gilla. Jag fyller kycklingfiléerna med bacon spenat och parmesanost. Till serverar jag en riktigt god basilikasås. Det blir så gott! Kycklingrullarna kan även serveras kalla. Hoppas ni alla får en riktigt skön helg och sol som skiner på er! Kycklingballotine med basilikasås 6 portioner 750 g majskycklingbröst 2 schalottenlökar 1 msk olivolja 1 påse babyspenat, 70 g 2 dl parmesanost 1½ tsk salt nymald svartpeppar 1 paket bacon, 140 g olivolja till stekning Dessutom behövs värmetålig plastfolie ugnsaluminiumfolie Basilikasås 1 kruka basilika 2 tsk dijonsenap 1 äggula ½ msk vinäger 1½ dl neutral rapsolja 1½ dl crème fraiche ½ tsk salt nymald svartpeppar Sallad 200 g sugar snaps 500 g cocktailtomater, gärna både gula och röda 1 knippe rädisor ca 200 g blandad sallad 1 påse salladsskott, 70 g 1 msk olivolja Gör så här 1. Skär en ficka i kycklingfiléerna så att de går att vika ut till stora filéer. Lägg dem en i taget i en 3-liters frysplastpåse och banka med en stekpanna så att filén blir tunn. 2. Finhacka schalottenlökarna och fräs hacket mjukt i olivolja, tillsätt sedan spenaten och låt den fräsa tills den blir mjuk. Ta från värmen och blanda ner osten. 3. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom och lägg dem på var sin stor bit plastfolie med ev skinn ner. Fördela baconskivorna längsmed mitten och lägg spenatblandningen i en sträng ovanpå. Rulla ihop till en rulle med hjälp av plastfolien. Snurra ihop ändarna väl. Linda sedan in rullarna i aluminiumfolie och gör täta paket. Stick in en termometer på längden i den tjockaste rullen. 4. Koka upp vatten i en stor vid ka-strull. Lägg ner rullarna och låt dem sjuda under lock tills innertemperaturen är 67°. Tiden beror på hur tjocka rullarna är, men det tar 15–25 minuter. Ta upp rullarna och kyl dem om de inte ska ätas med en gång. 5. Basilikasås: Kör med mixerstav basilikabladen, dijonsenap, äggula och vinäger tills bladen är hackade. Tillsätt oljan droppvis under gång och kör till en tjock sås. Rör ner crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. 6. Sallad: Förväll sugar snapsen i saltat vatten 1 minut, spola sedan av dem i kallt vatten och låt rinna av. Halvera tomaterna. Ansa rädisorna och skiva dem tunt. Blanda alltsammans med olivoljan. Lägg upp salladen på ett stort fat. 7. Servering: Ta bort folien och stek kycklingrullarna i olja tills de får fin färg runtom. Känn efter att de är varma rakt igenom. Skiva dem och servera med salladen och basilikasåsen.