[caption id="attachment_2294" align="alignnone" width="700"] Kycklingfilé i senapssås med kapris och saltgurka. Foto: Ulrika Pousette[/caption] I helgen hade jag bjudit in till familjelunch och jag ville göra något som gick snabbt att laga för jag hade ju egentligen inte tid att laga mat. Då blev det kycklingfilé i krämig senapssås från min senaste kokbok. Det uppskattades verkligen och de slickade nästan faten. En perfekt rätt när ni är många. Jag dubblade satsen för vi var åtta och serverade pressad potatis, haricots verts och broccoli till. Nästan allt gick åt men det blev lite kvar till matlådor i veckan. Receptet hittar du här. Citronglass med blåbär till dessert Till dessert fick det bli något som jag hann göra kvällen före. Då blev det cironglass för alla ingredienser fanns hemma. Så fräscht och gott! Det är en len glass med frisk smak av citron. Jag serverade citronglassen med mycket lätt sötade blåbär från Norrbotten. Blåbär och citron passar väldigt bra ihop. Portionsglasen som jag använde är yoghurtburkar från Spanien, perfekta till desserter. [caption id="attachment_2298" align="alignnone" width="700"] Citronglass med blåbär.[/caption] Citronglass med blåbär - recept Frisk, lätt och försvinnande god citronglass kan stå helt klar i frysen. God att servera med olika sorters bär. 8 portioner 4 äggulor 1 1/2 dl strösocker finrivet skal av 1 citron 1 dl pressad citron 2 msk glykossirap 3 dl vispgrädde 2 äggvitor Tillbehör Blåbär eller andra bär Gör så här 1.Vispa äggulorna, socker och citronskal i en tjockbottnad kastrull tills volymen ökat till det tredubbla och ser ut som kaksmet. Rör ner citronsaften och glukossirap. Ställ åt sidan och låt svalna. 2.Vispa grädden lätt och vänd ner i äggblandningen. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i gräddsmeten. Fyll 8 glas eller små koppar och ställ i frysen i minst 4 timmar eller över natten. 3. Låt citronglassen temperera i kylen minst 1/2 timme. Garnera med mycket lätt sötade blåbär